Strawberry Margarita

Detta är Ludvig Brydolf. Jag var hans konfa-ledare för länge sen hemma i Gustavsberg. Vi har inte setts på många år men så fick jag nys om att han var med i Sveriges Mästerkock 2015 och då började jag följa honom på Instagram @ludvigbrydolf . Jag såg att han jobbat en del i bar och intresserar sig för dryck och cocktails, och när jag tog upp kontakten med honom i höstas berättade han att han nyss släppt en kokbok: ”Mat för barn över 18 år

Ludvig kryddar sin mat med sprit! Detta intresse delar vi och boken är en fin inspirationskälla!

”När man plocken in spriten i köket och låter barhyllan bli ytterligare en kryddhylla öppnas en helt ny värld. Jordens alla hörn finns representerade i oräkneliga smakkombinationer. Skillnaden är bara att kryddorna kommer i flaskor, i form av sprit”

Sidorna 11 – 24 i boken är dessutom dedikerade till dryck. Där har han SPRITSKOLA och FÖRDRINKAR på en informativ, basic nivå där han går igenom destillering av alkohol, snabbfakta om olika spritsorter och historik + recept till några av världens mest kända cocktails. Tydligt och svinbra!

IN OCH BESTÄLL NU !

Kolla förresten också in hans och vännen Niklas’ nya youtubekanal Cooking Distilled, prenumerera och ta del av deras fina recept med sprit i. FETT!

Här är Ludvigs (av mig förenklat) recept på

Strawberry Margarita
4 portions

6 egg yolks
100 ml sugar
50 ml Tequila Blanco
2 limes (fresh lime juice and grated zest)
1 liter fresh strawberries
2 oranges
✴︎ marinate the strawberries and the peeled oranges in lime juice from 1 lime
✴︎ make a zabaione by stirring the egg yolks gently together with sugar, tequila and lime juice + grated zest on low temperature in a pot until the consistency is kinda thick and fluffy but be careful so it doesn’t turn into scramble.
✴︎ serve preferably in Margarita glasses (we didn’t have any so we took some jars and a tumbler)

ENJOY!

Det blev så sjukt gott!!! Nästa grej jag testar från Mat för barn över 18 år blir Ludvigs Whiskey Sour Pie !!

 

DSC_0176 DSC_0177 DSC_0201 DSC_0209 DSC_0211 Screen Shot 2016-05-17 at 11.53.01Screen Shot 2016-05-17 at 11.53.34 Screen Shot 2016-05-17 at 11.53.19

This is Ludvig Brydolf. I was his confirmation leader back home in Gustavsberg during my teenage. We haven’t seen each other in many years but when I found out he was in the Swedish Master Chef 2015 i started following him on Instagram @ludvigbrydolf I saw he’s been working in bars and has a big interest in drinks and cocktails, and when I contacted him last autumn he told me he just released a cook book: ”Mat för barn över 18 år

Ludvig seasons his food with booze! We share this interest and his book is a great inspirational source! Unfortunately for you english speaking readers this book is (so far?) only available in Swedish.

The book is super nice, he devotes a whole chapter to spirits and cocktails where he presents informative basic information about distilling processes, facts, history and recipes of some of the words most famous cocktails. Ludvig is so talented and dedicated and I recommend you to follow him and his friend Niklas’ new youtube channel Cooking Distilled, subscribe and let their work inspire yours! Phat!

You’ll find the recipe of Ludvigs’ Strawberry Margarita above (simplyfied by me, it’s better in his book but I can’t be bothered to translate it)

This was super delicious! I will try out his Whiskey Sour Pie next!

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>