Bartenders rendezvous at Our/Berlin

I förrgår möttes vi några bartenders som blivit inbjudna till Our/Berlin by Our Vodka på deras destilleri i Treptow. Vi möttes och snackade om allt från drinktrender till favorit sprit och testade lite olika kombinationer på drinkar med deras vodka och massa frukter, bär och örter.

Jag gjorde några varianter och den jag blev mest nöjd med, den gröna med Matcha te-infuserad vodka, kallar jag

Matchatox
40 ml Our/Berlin Vodka – Matcha tea infusion
30 ml fresh lemon juice
10 ml honey
10 ml sugar syrup
✴︎ muddle fresh ginger, mint and woodruff (myskmadra in Swedish)
✴︎ fill with ice and hard shake
✴︎ double strain and serve in a glass without ice
✴︎ garnish with woodruff

Vi fick varsin goodie bag också. Så gulligt. Med två shot-glas och ett te infusion kit. Jag valde ett med vitt te som jag ska infusera ikväll tänkte jag, genom att bara addera teet i den lilla påsen som man får med, peta ner den i vodkaflaska, korka igen med plastkorken man får med och låta stå över natten. Imorn smakar jag resultatet och berättar vad jag tycker om det :)

 

Vill ni veta mer om Our/Berlin Vodka, och destilleringsprocessen kan ni klicka på länkarna nedan

A visit to the distillery
Our/Berlin

DSC_0243 DSC_0267 DSC_0280 DSC_0302 DSC_0315 DSC_0325 DSC_0335 DSC_0489

On Tuesday night some bartenders got invited to a rendezvous at Our/Berlin by Our Vodka at their distillery in Treptow. We met and talked about everything from cocktail trends to favourite spirits. We also had a little vodka tasting and tested different combinations of cocktails with their vodka and lots of fruit, berries and herbs.

I made a few varieties and the one I was most happy with, a green one with Matcha infused vodka, I call Matchatox. (Please find the recipe above)

We all got a little goodie bag too. So cute. It contained two shot glasses and a tea infusion kit. I picked the white tea one, that I’ll infuse tonight by just adding the tea into the little bag that’s provided and put it in the bottle of vodka, seal with the plastic cap and let sit over the night. Tomorrow I’ll see the result and I’ll give you a little review :)

Tschüss!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>