Springy Fizz

Tjoho!

Igår gjorde jag en riktig vår-drink med Hallands fläder och en för mig ny produkt i 7/11s sortiment som heter Relaxation. Jag köpte den inför tåget ner till Småland och just denna variant har smak av fläder och rabarber – typ de två vårligaste smakerna ever. Den är baserad på grönt-te extrakt och har också citronmeliss och sötningsmedel i sig. Jag hade med mig lite prover av akvavit att testa drink-idéer på så jag blandade fläder / rabarber-lemonaden med Hallands fläder, lite citronjuice och frysta röda vinbär från skogen utanför gården där jag bott de senaste dagarna, som Eva plockade förra sommaren. De hade ingen is så jag la allt i frysen, inklusive glaset, en halvtimme innan de var dags att blanda ihop allt, och så toppade jag med iskallt bubbelvatten. Den blev super freshhh och passar utmärkt en våreftermiddag.

I framtiden gör jag hemmagjord fläder / rabarber-saft till denna cocktail 😉

40ml Hallands fläder (elderflower brandy)
10ml lemon juice
* frozen berries – if no ice (otherwise any fresh berries + ice)
* top with 50/50 elderflower/rhubarb lemonad and soda water
* lemon wheels

Voilá !

PUSS

12345

Yuhuuu!

Yesterday I made a real spring-fizz with elderflower brandy and a new product in 7/11 called Relaxation. I bought it for the train ride down to Småland and this particular one is flavoured with elderflower and rhubarb – like two of the springiest flavours there is! It’s got a green tea extract base and contains lemon balm and sweetening too. I brought a few samples of akvavit to test some drink idéas with and I mixed the elderflower / rhubarb lemonade with the elderflower brandy, fresh lemon juice and frozen red currants from the woods outside the farm I’ve stayed at the last couple of days, that Eva picked last summer. They had no ice so I put everything in the freezer, including the glass, half an hour before I mixed it all, and then I topped it with ice cold soda water. It’s super fresh and an excellent afternoon spring cocktail.

I’ll make it with a home made elderflower rhubarb lemonade in the future. There’s plenty of recipes online for that 😉

You’ll find the recipe above!

PUSS!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>