Pharmarium

I torsdags kväll träffade jag min kusin Jim för en drink på Pharmarium. Han älskar cocktails och fina barer och Pharmarium är ett ställe jag länge tänkt kika in på men det har aldrig blivit av förrän nu.

Bartendern fixade sin signatur cocktail till mig – Dark Matter. En drink baserad på mörk rom med torr vermouth och med touch av tonkaböna, blodgrape, salvia och neroli som är en eterisk olja som liknar pomerans/apelsinblom. Den kom i ett jättefint kolsvart nedkyld ’krus’ och var åt det söta hållet, mycket välbalanserad.

Jim drack en Apple & Smoke som bland annat innehöll hans favorit cognac – Remy Martin VSOP. Gott!!

Pharmarium är ett litet mysigt, murrigt krypin som ligger – passande till sin gammalmodiga interiör och atmosfär – i Gamla Stan. Det känns som att du kliver in i en parallel värld där alkemi är integrerat i finkultur, där kärleken och fascinationen till allt det förtrollande naturen har att erbjuda är liksom självklar, och där bartendern fritt laborerar med olika mytomspunna komponenter för att framställa den perfekta brygden. Som att kliva genom garderoben i Narnia!

Ja ni hör ju… Jag är ett stort fan av ställen med den här sortens ockulta, charmiga, esoteriska profil. Jag önskar det fanns fler barer som Pharmarium. Där en drink inte kostar 144 kr visserligen. Allt med stället från hantverket till läget, kvalitet och upplevelse m.m. matchar priset jovisst, men jag vill se fler av den här sortens barer över ‘ekonomi-gräserna’, vissa mer ”punk”, vardagliga och billigare. De kan ligga i Telefonplan, ha en ägare som bor en trappa upp, jobbar själv service, osar tobak och rökt sandelträ eller nåt, som beklagar sig över att man inte får sälja cocktails med naturliga psykadelika komponenter i, men som åtminstone brygger öl för eget bruk och kallar sig själv för professor. Typ så. Det skulle bli mitt stammishak.

Ok tack för den här gången <3

Pharmarium är värt ett besök iaf! Jag måste dit igen, men en fredagkväll eller så när de har DJ och fler gäster. Vore kul å uppleva hur viben är då.

Tschüss
T.

Ps. Nedan länkar jag till Myter & Mysterier – en podcast om esoteriska läror och just myter och mysterier. Avsnitt 7 – Alkemi.

 

DSC_0741DSC_0752 DSC_0758DSC_0757 DSC_0774 DSC_0776

 

Last Thursday I met my cousin Jim for a drink at Pharmarium. He also loves cocktails and beautiful bars, hence the decision to meet at Pharmarium – which has been on my ’to visit’ list for quite some time now.

The bartender made me his signature – Dark Matter. A drink based on dark rum with dry vermouth and a touch of tonca bean, blood grape, salvia and neroli – an essential oil close to orange blossom. It was presented in a beautiful, black, cooled stone ’jar’ and was sweet but well balanced.

Jim had an Apple & Smoke that among others contained his favourite cognac – Remy martin VSOP. Good!!

Pharmarium is a little cozy nest located suitable to its old fashioned interior and ambiance in Old Town, Stockholm. It feels like entering a parallel world where alchemy is integrated in fine-culture, where the love and awe for all the enchanted roots, flowers and herbs nature has to offer is definite, and where the barkeeper freely experiment with mythical components to create the perfect potion. Its like walking through the closet in Narnia!

Well yeah, I guess you’ve figured out by now that I’m a huge fan of places with this typ of charming, occult, esoteric profile. I wish there were more bars like Pharmarium. Where a cocktail doesn’t cost 14€ however. Everything intervened in the place, craft-ship, experience and so on perfectly match the price, I know.. I just wish it there were more of them across the ”economic borders”. Some more ”punk” with like an every-day sense and more cheap. Located in like Telefonplan, with an owner who lives upstairs, works behind the bar smelling of tobacco and smoked sandal wood or what have you, who complaints about the fact that you’re not allowed to make cocktails with natural psychedelic components, but who at least brews her own beer for self usage and call her self professor. Kinda like that. That would be my no 1 place to go.

Ok thanks for now <3

Pharmarium is a place to visit anyway. I need to go back when it’s Friday night or so, when they have a DJ and more guests, to experience the vibe with those circumstances.

Tschüss
T.

http://www.myterochmysterier.se/myter-mysterier/del-7-alkemi/

The Chronicles of Narnia – Composer: Harry Gregson-Williams

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>