Organic Smoothday – Spring

Onsdag. Smoothday. Nu är våren här och jag hittade ekologiska jordgubbar på Bio Company och jävlar vad gott det var! Den smaken är så djupt förknippad med sommar och värme och nu börjar det pirra på riktigt i kroppen asså. Dags att släppa fram min inre Rövardotter (Vargadotter skulle ifs passa mig bättre eftersom farsan heter Ulf vilket är fornnordiska för varg) 😀

Ok så jag inleder våren med en resa till Stockholm men innan dess hann jag göra en smoothie hemma på Holteistraße och här är ingredienserna:

Apelsin/blodapelsin/morot/ingefärsjuice, färska jordgubbar, banan, torkat tranbärspulver, lite bourbon-vaniljpulver och som vanligt massa is!

Jag säger som jag brukar: gå på känsla! Angående hur mkt du vill ha i av de olika ingredienserna. Det är en smoothie liksom, ba att höfta och pröva sig fram.

Jag har hittar ett nytt hem btw, flyttar in i mitten av april. Där finns varken blender eller juicer och jag lite andra ekonomiska prioriteringar än att köpa köksredskap för tillfället så snart lägger jag Organic Smoothday på hyllan ett tag. Kanske tar upp det igen framöver … Får se hur det blir :)

Anyway, glad vår 😀

12345

DSC_00186

Wednesday. Organic Smoothday. Now spring’s finally here and I found organic strawberries at Bio Company and fucking hell how good they were! That taste is so deeply connected to summer and warmth and I truly feel the butterflies of spring joy going crazy in me. Time to let loose my inner Ronia Robbersdaughter (Wolfsdaughter would suit me better tho since my dad’s name is Ulf meaning wolf in old Norse) 😀

Ok so I kick off this spring with a visit to Stockholm but before the trip I made a smoothie home at Holteistraße and here’s the ingredients:

Orange/blood orange/carrot/ginger-juice, fresh strawberries, banana, dried cranberry powder, a pinch of bourbon vanilla powder and of course lots of ice!

I say as usual: go with the flow! when it comes to how much of each ingredient you wanna use. It’s a smoothie you know, just mix it up as you feel like. Taste and adjust :)

I’ve found a new home btw! Will be moving in mid April. There I have neither a blender nor a juicer and I have some other economic priorities that purchasing kitchen tools at the moment, so soon I’ll pause the weekly smoothie for some time. Don’t know for how long, we’ll see :)

Anyway, happy spring yawl! 😀

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>