Old Fashioned with a salty caramel twist

Hej hej hej! Såhär till början på helgen tänkte jag presentera en helt sjukt god variant på den gamla klassikern Old Fashioned. Istället för att dränka en råsockerbit i angostura har jag gjort en råsockerlag med agave som jag tycker smakar karamell. Lite salt i den och så får man en av världens godaste smaker 😉 Det är inte mycket som slår salt-karamell asså. Jag har i angostura i sockerlagen också så slipper man fippla med den när man gör drinken. Jag har även i apelsinzest och lite chili i sockerlagen.

Recept:
60ml Bourbon
15ml Råsockerlag med agave, salt och angostura
* rör, sila över rocksglas, stor-is (har du inte så går såklart vanlig kub-is bra)
* garnera med apelsinzest och en liten nypa salt.

Sockerlagen:
1 liter vatten, 500g råsocker, 200ml agavesirap, 30ml angostura bitter, 3 teskedar flingsalt, 2 apelsinzest, färsk chili. Koka upp så att sockret löses upp, när den har den rätta hettan från chilin (gå på känsla) silar du upp lagen och buteljerar och ställ in i kylen. Använd inte innan den svalnat.

Ni hittar den snart på Twinpigs i Neukölln, Berlin 😉

Tack till Jonatan Östblom-Smedje och hans fantastiska podd ”Med eller utan is” på Soundcloud där jag fick inspiration till denna drink av Emil Åreng’s snack om Bourbon-honung-salt kombinationen i avsnitt #28 som handlar om just salt. Superunderhållande och informativt! Vill du lära dig mer om vissa drinkar eller bara höra folk gagga om sprit å bartenderlivet så tune in på

https://soundcloud.com/medellerutanis

Senaste avsnittet är med en av mina favosar i podden Anton Schneiderhttps://soundcloud.com/…/avsnitt-34-alla-hjartans-dag-speci…

Puss och trevlig helg 🍾

1 2 3 4 6

Hello hello hello! I thought I’d present a sickeningly tasty variant to the classic Old Fashioned since it’s Friday and all. Instead of drown a brown suger cube in angostura, I’ve made a brown sugar syrup with agave, which I think has a caramely flavour. Some salt into that and voila – you get one of the greatest flavours in the world 😉 There’s not much that beats salty caramel I tell u! I have angostura bitter already in the syrup too, so you don’t have to fibble with that when you make the cocktail. I also have orange peel and chili in the syrup.

Recipe:
60 ml Bourbon
15 ml Brown sugar syrup with angostura bitter, agave, salt, orange peel and chili
* stirr, strain over tumbler, big ice cube
* garnish with orange peel + a tiny pinch of salt

The syrup:
1 liter water, 500g brown sugar, 200ml agave syrup, 20 ml angostura bitter, 2 tea spoons of salt, 2 orange peels, chili. Heat and let the suger and salt dissolve. When it has the right strength from the chili (go on your feeling), strain, pour into a bottle and put in the fridge. Don’t use before it has cooled.

You’ll find it soon at Twinpigs in Neukölln, Berlin 😉

PUSS!!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>