Cocktail mash up at Twinpigs

Jag, Matt, Wojtek och Niko träffades på Twinpigs i tisdags för att testa drinkar till nya listan. För två veckor sedan fick vi i uppgift att komma på 4 drinkar var – en stiff, en sour, en sweet och en seasonal och sen dess har experimenterat på varsitt håll på våra kreationer för att presentera dem och testa varandras i tisdags. 10 av dessa drinkar ska upp på listan inom två veckor. Det var så himla kul! Både att skapa drinkarna men också att presentera dem och smaka de andras. Vilken tisdagkväll!

Den jag blev mest nöjd med av de jag gjorde var min söta drink. En hallon-saltlakrits drink som jag antingen vill kalla typ ”The New Black” eller ”Red Dress” eller nåt liknande. Vad tycker ni? Kommentera gärna om ni har ett namnförslag som passar till en söt, svingod hallon-lakrits cocktail!

40ml Fänkåls infuserad vodka (5 dagar)
20ml Chambord
20ml Citron juice
20ml Hallonpuré
20ml Saltlakrits-sockerlag
* skaka på is, dubbelsila över cocktailglas
* garnera med färska hallon och saltlakrits på en lång tandpetare

DONE!

Saltlakrits-sockerlagen:
Ta en näve mjuka saltlakritsgodisar och lägg i en kastrull med vatten (tänk 50/50) sätt på spisen å låt sjuda till de mesta löst upp sig. Tillsätt ca 50ml socker och sila bort godisresterna när du tycker att konsistensen är bra. Låt svalna och buteljera.

Sugen på att testa? Hör gärna av er på Instagram om ni har frågor

——->  tinashines #thewayofthecocktail #shinecocktails 

Ps. de två av mina andra drinkar som ska upp på listan kommer jag presentera i ett inlägg framöver. Snart! Stay tuned 😉

11 10 9 8 7 5 4 3 2 1

Me, Matt, Wojtek and Niko met on Tuesday at Twinpigs to test some cocktails for the new list. Two weeks ago we got an assignment of coming up with 4 drinks each – one stiff, one sweet, one sour and one seasonal, since then we’ve experimented separately on our creations to present them and try each others on Tuesday. We’ll put 10 of these new drinks on the list that will be launched within two weeks. It was so much fun!! Both to create the 4 different drinks but also to present them and to try the others. What a night!

The one of mine I was most content with was my sweet one. A raspberry and salty liquorice cocktail that I wanna call either like ”The New Black” or ”Red dress” or something :p What do you think? Please leave a comment with a name suggestion that would suit a super tasty raspberry salty liquorice cocktail!

40ml Fennel infused vodka (infused for 5 days)
20ml Chambord
20ml Lemonjuice
20ml Raspberry puré
20ml salt-liquorice syrup
* hard shake on ice, double strain over cocktail glass
* garnish with raspberries and salty liquorice on a long toothpick

DONE!

The salty liquorice syrup:
Get soft salty liquorice candy, take a handfull and put it in some water on the stow (think 50/50) Add some white sugar (not to much since the candy is already also sweet, so like 50ml sugar or something) and when the syrup has the right consistency, strain the leftover candy bits that didn’t melt, let the syrup cool and bottle it.

Intrigued to try it out? Do it! And feel free to contact me on instagram if you have any questions!

——-> tinashines #thewayofthecocktail #shinecocktails

Ps. I will present the other two of my creations that will be on our list in a later post coming up soon. Stay tuned 😉

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>