Organic Smoothday – Café Laauma

Asså att jag inte bekantat mig ordentligt med mitt grannskap förrän nu!? Jag älskar Friedrichshain! Det är så jävla trevligt här. Igår knatade jag okring lite och hittade Café Laauma på Sonntagsstraße 26 där de gör ekologiska smoothies. Nästan allt där är ekologiskt, inredningen och vibben är åt ’hippie’ hållet och det passar mig utmärkt. Dessutom har de tapetserat taket med emergency blankets (!!!) Jag som vann 4 st på julklappsspelet hemma i jul, som jag nämnde några inlägg tidigare.. Min favoritfärg är ju guld och nu har jag ny inspiration till hur dessa skinande, prassliga ”filtar” kan användas. Kul!

Smootien jag drack heter Dr Greenthumb och innehåller banan, ananas, spenat, äpple, ingefära och korngräs (googla för info). Jag drack också en kaffedrink på kallbrygd kaffe som åter igen hettas upp toppad med fluffig kokosmjölk (från cyfon) och betsocker.

Smoothien var godare än kaffedrinken. Jag har inte druckit så mkt kallbryggt kaffe och än så länge är det ingen favorit, men vem vet, jag kanske lär mig gilla det så småningom :)

2 3 4 5 6 7 8

 

I mean, why haven’t I gotten to know my neighbourhood until now?! I Love Friedrichshain! It’s so damn nice here. Yesterday I strolled around and found Café Laauma at Sonntagstraße 26 where they make organic smoothies. Almost everything there is organic, the interior and vibe is towards the ”hippie” style which suits me well. Furthermore they’ve papered the ceiling with emergency blankets (!!!)  And I won 4 emergency blankets at the christmas gift-game we played at christmas back home in my family which I mentioned a few post earlier. My favourite colour is gold and now I have new inspiration to how these shiny, rustling blankets can be used. Fun!

The smoothie I had is called Dr Greenthumb and contains banana, pineapple, spinach, äpple, ginger and barley grass (google it for info). I also had a coffee drink made of cold brew coffee that one re heats, topped with fluffy coconut milk (from a cyfon) and beet sugar.

The smoothie was more tasty that the coffee drink. I’m not used to cold brew coffee and so far it’s not a favourite, but who knows, maybe I learn to like it eventually :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>