Hops and Barley Brewery

http://www.hopsandbarley-berlin.de Wühlischstraße 22/23 Friedrichshain

Idag träffade jag min vän och kollega Matt som också jobbar på Twinpigs på Hops and Barely nära där jag bor i Friedsrichshain. Jag har varit här i 3 månader nu men fortfarande inte utforskat mitt närområde så nu inleder jag det nya året med att bekanta mig med mitt kvarter.

Hops and Barley är ett litet ”hausbrauerei” där de brygger 5 olika sorters öl – pilsner, dunkel (mörk), vete, och två specialare som de byter varje månad. Nu har de en pale ale på 5.5% och en altbier (överjäst) på 6%. Båda toppjästa men altbier’en, gjort på mörk malt, har mognat i kall temperatur som ger en karaktär mer åt lager-hållet än stout-hållet som man skulle kunna tro att den lutar mer åt med tanke på färgen. Båda specialarna var perfekta att dricka i 0.3 liter då de har distinkta smaker och hyfsat hög alkoholhalt ändå, och för en söndagstrött och aningen bakis tjej som jag idag, fick det räcka :) Gott var det iaf.

Verkligen värt ett besök om ni är i trakten. Hops and Barley Brewery har den där känslan som ett tyskt ”husbryggeri” ska ha: inga konstigheter, trevliga stamgäster, kunnig personal och en varm atmosfär.

En perfekt söndag :)

1 2 3 4 56

Today I met my friend and colleague Matt whom I work with at Twinpigs. We went to Hops and Barley Brewery close to where I live in Friedrichshain. I’ve been here for 3 months now but I still haven’t investigated my surroundings yet, so it’s about time! I’ll begin this year with getting to know my block.

Hops and Barley is a small ”hausbrauerei” where they brew 5 different types of beer- pilsner, dunkel (dark), wheat and two specials that they change every month. Now they have a pale ale at 5.5% and an altbier (over fermented) at 6%. Both these beer are top fermented but the altbier, made on dark malt, has matured at a cold temperature and gives it character more towards a lager than a stout, which you might expect since the dark colour reminds it of a stout. Both the specials were perfect to drink at 0.3 liters since they have such distinguished flavours and relatively high alcohol content. And for a sunday-lazy slightly hung over girl like me today, it was enough 😉 Really tasty though!

This place is totally worth a visit if you’re in the neighbourhood. Hops and Barley has that genuine feeling of a true German hausbrauerei with no unnecessary fuss, friendly regulars, knowledgable staff and a warm ambience.

Perfect Sunday :)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>