HAPPY NEW YEAR !!

Jag tänkte bjussa på två enkla och riktigt goda bubbeldrinkar som går snabbt att fixa till nyårsfirandet. Du behöver:

Drink 1
Bubbel
Vitt socker
Granatäpple

Drink 2
Bubbel
Gin
Ingefära
Citron
Vitt socker

Så här gör du drink 1:
Den är inte svårare än att du först gör en grendadin genom att kärna ur ett granatäpple, ner med dem i en kastrull med vatten, kokar upp det samtidigt som du mosar kärnorna för att få ut mer vätska och därmed smak ur dem. Sedan tillsätter du lika mycket socker som vattnet, vrider ner värmen och när sockret löst upp sig ställer du in lagen i frysen tills det svalnat ordentligt. Sen häller du upp ca 2 cl i ett champagneglas eller som i detta fall en coupette à la 1920’s Great Gatsby stil, vilket jag tycker passar till en nyårsfest, och fyller upp med bubbel.

Såhär gör du drink 2:
Det här är en gin sour med ingefära och bubbel. Koka sockerlag som du låter svalna, häll 4 cl gin, 3 cl citron och 2 cl sockerlag i en shaker (har du ingen hemma går det bra att använda en gammal syltburk eller nån annan form av behållare stor nog att rymma vätskan och is som du kan försluta ordentligt). Har du en juicer hemma kan du juica ur ingefäran och ha i 1 cl annars riv ner en nypa i shakern och muddla innan du skakar med is! Skaka och sila sedan över ett champagneglas eller coupette och fyll upp med bubbel.

.

Mitt nyårslöfte är att jag ska tagga ner på alkoholen (vilket jag säger varje år :p) så jag vill tipsa om att du kan istället för bubbel självklart köra typ pommac eller ginger ale till första drinken och skippa ginen i den andra cocktailen, ha i lite mer citron och honung bara, och toppa upp med ginger ale!

PUSS OCH GOTT NYTT ÅR LOVELIES!

DSC_0615 DSC_0620 DSC_0638

I thought I’d give you two easy and super tasty drinks with bubbles that you can quickly make for your new years party. You need:

Drink 1:
Bubbles
White sugar
Pomegranate

Drink 2:
Bubbles
Gin
Ginger
Lemon
White sugar

The first one isn’t more difficult to make than that you begin with stirring up a grenadine from adding pomegranate seeds to a pot of water, heat it while you press the seeds to extract the juice and flavour from them. Then you add equal parts sugar as the amount of liquid, turn down the heat and when the sugar has dissolved you place the grenadine in the freezer until it’s cooled down. When it’s cold you pour approximately 2 cl into a champagne flute – or like in this case a cocktail compete à la 1920’s Great Gatsby style, that I think suits a new years party – and topp it up with bubbles.

The next drink is a gin sour with ginger and bubbles. This is how you make it: Stir up a sugar syrup and let it cool down, pour 4 cl gin, 3 cl lemon juice and 2 cl sugar syrup in a shaker (if you don’t have one at home use an old jar or any other container big enough to fit the liquid and ice that you can close properly). If you have a juicer at home you can use it to get fresh ginger use, then add 1 cl to the rest of the ingredients. If you don’t have a juicer, just grate like a pinch of fresh ginger and muddle it before you shake it with ice! Shake and strain over a champagne flute or a coupette, top up with bubbles.

My new years resolution is to chill down my alcohol intake (this I say every year though :p). So I wanna take the opportunity to say that you can easily make these drinks virgins by using like ginger ale / soda water instead of bubbles in the first drink and skip the gin, adding a bit more lemon and sugar and use ginger ale in the second drink!

KISSES AND HAPPY NEW YEAR LOVELIES !

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>