Organic Smoothday – Polka

Idag är det organic smoothday och denna vecka blev det en polkasmoothie med rödvinbär från Sverige (Småland), yoghurt och kokosvatten från Michelberger här i Berlin. I know det låter kanske helt knasigt men det blev supergott! den har syrlighet från de rödvinbären och lite från yoghurten, vilken även gav en najs texture tillsammans med kokosvattnet. sötman kommer från polkasockerlagen jag gjorde genom att smälta polkakarameller i vatten i en kastrull och addera vitt socker så att det blev en syrup, (obs mkt socker i denna smoothie). Et voila ! Jag toppade med lite frysta blåbär och krossade polkagrisar.

Fick tidig julklapp av Michelberger i form av ett par strumpor 😀 YAY! Älskar presenter!

DSC_0647DSC_0662DSC_0697DSC_0701DSC_0715DSC_0858Today it’s Organic Smoothday and this week I made a polka (mint) smoothie with redcurrant from Sweden (Småland), yoghurt and coconut water from Michelberger here in Berlin. I know it sounds probably like a weird mix but it worked really well! It got acidity from the redcurrant and a bit from the yoghurt, texture from the yogurt and coconut water, and sweetness from the polka syrup I made from melting the polka candy in water in a pot on the stow and adding white sugar, (there’s a lot of sugar in this smoothie). Et voila! I garnished with some blueberries and crushed polka candy.

And I got an early Xmas gift from Michelberger – a pair of socks 😀 YAY! Love presents!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>