MEGA CHRISTMAS PARTY IN KOTTI

 

God dammit, va kul det var igår!!! Vi träffades en hop människor hos Olga och Tituan för seriöst njutande av julens goda helt enkelt! Julgodis, juldrinkar, julklappar! Sån stämning 😀 Olga hade också gjort mini mäckish med hemma gjorda köttbullar och rödbetssallad! Gott! De hade fixat glühwine (typ tysk glögg) till alla också!

Vi satte upp en liten bar i vardagsrummet där jag serverade polka/vaniljmilkshakes med grenadin-grädde och en safftan/apelsin/chili-old fashion! På spisen i köket hade jag en kastrull med glögg från Ikea som jag pimpa upp med cognac, nejlika, svartpeppar, grönkardemumma, kanel och lagerblad.

Santas’ polka milkshake
30 ml white rum
20 ml vanilla liqueur (Licor 43 in this case)
10 ml home made polka candy syrup
50 ml vanilla ice-cream and milk mix
*Shake it upp and top it up with whipped cream flavoured with home made grenadine. Colour it with red food colour and sprinkle crushed polka candy as garnish on top.

Saffron Old Fashion
50 ml bourbon
20 ml brown sugar syrup flavoured with saffron, orange and chili
2 dashes of creole bitter
*Stir it and serve over ice with orange zest for garnish

 

My god, yestarday was so much fun!!! We gathered a bunch of people at Olga and Titans’ for some serious Christmas indulgence. Olga made sweets and mini Meatball and beetroot mäckish (a classic on the Swedish christmas buffé) and they had bought glühwine for everyone.

We made a little bar in the living room where I served a polka(mint) and vanilla milkshake topped with grenadine cream, and a saffron, orange and chili old fashion! In the kitchen I had a pot with glögg (Swedish glühwine) from Ikea, that I mixed with Cognac and spiced up with cloves, black pepper, green cardamon, cinnamon and bay leaves.

DSC_0573 DSC_0577 DSC_0587 DSC_0590 DSC_0597 DSC_0601 DSC_0603 DSC_0605 DSC_0610 DSC_0620 DSC_0633 DSC_0641

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>