Flower drinks at Olga and Tituans’

Tidigare i veckan var jag hemma hos Olga och Tituan på middag. Jag tog med min shaker, chockad bitter och violkarameller jag hittade på Herr Nilsson (en svensk godisaffär i Friedrichshain) som jag kokade en sockerlag på. Olga å Tituan hade Bisonvodka, ljus rom, citron, en ros-sirap, torkade örter och blommor från Istanbul och is! Av dessa ingredienser blev det först en kall och sen en varm drink. Man kan göra så olika med samma ingredienser. Det gäller bara att va lite kreativ :)

The cold one
40 ml Bisonvodka
30 ml Lemon juice
10 ml Violet syrup
10 ml Rose syrup
1 dash of chocolate bitter
The hot one
Equal part bison vodka and light rum
Dried herbs and flowers-tea
Lemon juice, violet syrup and rose syrup and a dash of chocolate bitter
Put everything in a pot and heat up, just adjust the measurements of the ingredients according to your taste

Earlier this week I went to dinner at Olga and Tituans’. I brought my shaker, chocolate bitter and violet candy that I found at Herr Nilsson (a Swedish candy shop in Friedrichshain) that I made a syrup of. Olga and Tituan had Bison vodka, light rum, lemon and a rose syrup, dried herbs and flowers from Istanbul and ice! From these ingredients I made first a cold and then a hot drink. You can make such different drinks from the same ingredients. You just have to be a little creative :)

DSC_0423DSC_0435DSC_0444DSC_0449
DSC_0475DSC_0493DSC_0497DSC_0508DSC_0515DSC_0534

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>