Mäckish at Das Brunch

Igår hälsade jag på Olga och Viktor när de gästade Das Brunch å langade fetgoda mäckish på Prachtwerk i Neukölln. Jag har inte varit på brunch på evigheter! Detta var den 3e i mitt liv dessutom. Ja, nä det har bara inte blivit så mkt brunch för mig i livet så de va sjukt najs! De hade tre olika mäckish att erbjuda och jag som ville ha alla tre fick det också – så fiiiiiint 😀 Jag beställde en Bloody Mary hos deras ’granne’ (den var inte så god om jag ska vara ärlig, men jag är väldigt kräsen när det kommer till bloodies, jag tycker ändå min är bäst liksom) Men glad ändå högg jag in på min 3 rätters Mäckish-brunch. Först ut var skagen (min favo), sen hade vi deras hemgravade lax, mm mmm! Och till dessert mäckish blev det en med 18 månaders lagrad prästost. Så nöjd!

Asså full pott! så smaskigt! :)

Mäckish-logo1

 

 

Yesterday I visited Olga and Viktor when they guested Das Brunch and peddled sweetass  Mäckish at Pratchwek in Neukölln. I haven’t been to a brunch in ages. This was actually the 3rd in my life. Yeah well, the brunch-thing hasn’t been a part of my in my life style really so this was surprisingly nice. Mäckish offered 3 different sandwiches and I wanted them all – which I got! So awesome! I ordered a Bloody Mary from their ’neighbour’ (which wasn’t so good to be honest, but I’m very picky with my bloodies and I think my own is the best anyway) Happy nevertheless I digged into my three course mäckish brunch. First out was skagen (my fav, and a swedish classic from the west coast), next I had their home made marinated salmon (raw) mm mmm! And for dessert dessert mäckish I had the 18 months matured swedish cheese one. So satisfied!

10 points! So delish! :)

 

DSC_0185 DSC_0186 DSC_0204 DSC_0211 DSC_0217

DSC_0234 DSC_0237 DSC_0238 DSC_0243 (1) DSC_0253 (1)

 

Runt 17 packade de ner, då fick vi left over Berlin Winter av grannarna med bloodies. Berlin Winter är tydligen bara varm äppeljuice och vodka. Det var däremot gott! Ett säsongsbetonat alternativ till glöggen! Kan tänka mig att spicea upp den med lite pomerans och typ nejlika, kardemumma, kanel också för att göra den ännu godare 😉

När vi packat ihop stack vi till en bar runt hörnet å drack en bärs tillsammans innan vi skiljdes åt. Över bärsen han vi snacka filmtips och några av de titlar som nämndes var dessa:

Victoria
20000 days on earth
What we do in the shadows
Pinapple express
Time bandits
A girl walks home alone at night
Amy
The salt of the Earth
Shortbus
Into the wild

Boom! Varsågoda 😀

______________________________________

Around 5pm they started closing down and the neighbours with the bloodies gave us some of their left over Berlin Winter – hot appeljuice and vodka. This was on the other hand very tasty. A seasonal alternativ to glue wine or glögg (swedish glue wine). I believe spicing it up with some orange, cloves, cardamon and cinnamon would make it even better 😉
Afterwards we went around the corner for some beer before we parted. At the bar our conversation was mainly movies and we shared some of our current favourites and some old goodies. A few of the titels mentioned are written above.

Boom! You’re welcome 😀
DSC_0270 (1) DSC_0278 DSC_0282 DSC_0317 (1) DSC_0322

 

 

Now I’m heading to Kater to meet my bestie Lucinda and listen to M.Rux – one of my favourite DJs who’s on in 30 min! Berlin <3

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>