The Savoy, Bordeaux and Jazz

Kom nyss hem från Commun, en bar i Kottbusser Tor där jag träffade Linnea och Viktor på en bärs! Väl hemma bestämde jag mig för att komma i ordning lite och göra mysigt samtidigt som jag njöt av ett glas Chateau Tour Saint-George från Bordeaux. När jag fixat och trixat klart bläddrade jag lite i ”The Savoy Cocktail Book” som skrevs av Harry Craddock – head bartender på The Savoy i London – runt 1930, vilket var året då den första upplagan av boken publicerades. Boken i sig är så himla snygg och innehåller recept på klassikerna och grundläggande information om olika slags drinkar – smashes, fizzes, cobblers, juleps osv osv. Det var ett perfekt avslut på dagen att få viba ner med ett glas rött och boken till doften av palo santo (rökelse) och Viktors fantastiska Spotify lista: Jazz cool catzz 😉 https://open.spotify.com/user/921229/playlist/1PKxLfTutxWcBAsLMxO9Yg

Om det är något jag är bra på så är det att göra mysigt och njuta!

Imorgon blir det cocktails och middag hos Viktor med massa finisar. Stay tuned lovelies!

Sweet dreams!
DSC_0140

 

 

DSC_0159 DSC_0178I recently got home from Commun, a bar in Kottbusser Tor where I met Linnea and Viktor for a beer! As I got home I decided to organise my room a little and make it cozy and mean while I enjoyed a glass of Chateau Tour Saint-George from Bordeaux. When I felt I had enough with the organisation I sat down and flicked through ”The Savoy Cocktail Book”, written by Harry Craddock – head bartender at The Savoy in London – around 1930, which was the year the book was first published. The book it self is so fine with great graphics and it contains recipes of the classic cocktails and some basic information about different kinds of drinks like smashes, fizzes, cobblers, juleps etc etc. It was a perfect end to vibe down with the red wine and the book to the smell of palo santo (incense) and Viktors’ amazing Spotify playlist: Jazz cool catzz 😉 https://open.spotify.com/user/921229/playlist/1PKxLfTutxWcBAsLMxO9Yg

If there’s something I’m good at it’s making cozy and find pleasure!

Tomorrow we’ll have cocktails and dinner with some good friends at Viktors’ place! Stay tuned lovelies!

Sweet dreams

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>