Cultur in Old Town Stockholm

Jag är tillbaka i Berlin efter en supermajs vecka i Stockholm! Jag hann träffa Jacob, en av mina äldsta vänner som jag känt i 12 år nu. Vi möttes igår i Gamla Stan och gick och käkade lunch på Cultur – en ’lite finare’ tapasrestaurang på Österlånggatan 34 som ägs av samma koncern som har gamla anrika Den Gyldene Freden som ligger tvärs över gatan. Jag jobbade några pass på Cultur under förra hösten tillsammans med Madeleine och Amanda. Det är en av mina favorit restauranger i stan. Maten, viben, inredningen, läget och servicen är på topp! Till ett rimligt pris både till lunch och middag! Ett perfekt ställe att träffa en gammal vän över lunch, eller för en första träff-middag, eftersom det är tapas som gäller då och att dela mat är så avslappnande och bara … mysigt! 😉

Vi åt varsin 150 grammare med gorgonzola, baconmayo, picklad silverlök med pommes aioli och jag drack ett välbalanserat aromatiskt Bourgogne till. Bästa lunchen på länge!

xoxoxo

DSC_0105DSC_0109 DSC_0106  DSC_0113

DSC_0120

DSC_0126

I’m back in Berlin after a super sweet week in Stockholm! I got to meet Jacob, one of my oldest dearest friends whom I’ve known for 12 years now. We met yesterday in Gamla Stan (Old Town) and went to grab some lunch at Cultur – a ’more fine dining’ tapas restaurant at Österlånggatan 34, which is owned by the same group who owns the venerable Den Gyldene Freden across the street. I worked a few shifts at Cultur last autumn together with Madeleine and Amanda. It’s one of my favourite restaurants in town. The food, the vibe, the venue, the location and the service is on top for sure! And it’s decent priced for both lunch and dinner. Ideal for a meeting an old friend over lunch, or for a a first date dinner, since it’s tapas at night and sharing food is very relaxing and just really … cozy! 😉

We had the burger with gorgonzola, bacon mayo, pickled white onion, and french fries with aioli. I enjoyed a glass of an aromatic, well balanced Bourgogne with the food. Best lunch for a long time!

xoxoxo

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>