Making cocktails for mum and dad

Idag åkte jag hem till mamma och pappa i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Så fint att få komma hem och käka middag och dricka en måndagsdrink tillsammans med dem.

Jag kikade i deras spritskåp och hittade en Norrländsk akvavit med anis, fänkål, kummin och sherry och en aromatisk vinbaserad, aperitif (som en söt vermouth). Jag hittade även honung smaksatt med smultron och vanilj, färsk mynta och citron! Av dessa ingredienser blev det en svingod drink!

Recept:
40 ml Norrländsk Akvavit
20 ml Aperitif (söt vermouth)
20 ml Citronjuice
ca 15 ml Honung
6 myntablad
Kub-is
Garnish: citron-zest

Torrskaka (skaka utan is) först för att få honungen att lösa upp sig lite enklare med resten av vätskan innan du skakar med is. Servera i cognacskupa.

DSC_0724 (kopia)  DSC_0737 (kopia) DSC_0739 (kopia)

DSC_0752 (kopia)DSC_0768 (kopia) DSC_0776 (kopia)

DSC_0822 (kopia)

nyDSC_0932 (kopia)tina

 

Today I went to my parents house at Värmdö on the coast outside of Stockholm. So nice to be home again for a while, having dinner and sipping a Monday cocktail with mum and dad.

I looked in their bar cabinet and found an Akvavit from Norrland (the north) with anis, fennel, cumin and sherry, and a wine based, aromatic aperitif (like a vermouth). I also found a wild strawberries and vanilla flavoured honey, fresh mint and lemon. From these ingredients I made a really tasty cocktail!

Recipe:
40 ml Akvavit from the north
20 ml Aperitif (sweet vermouth)
20 ml Lemon juice
15 ml Honey
6 mint leaves
Cube-ice
Garnish: Lemon zest

Dry shake it (without ice) first to make the honey dissolve better with the rest of the liquid before you shake it with ice. Serve in a snifter (cognac glass)

ENJOY !!

 

blogstats trackingpixel

Kommentarer inaktiverade.