Bar Convent Berlin

Jag befinner mig i Berlin och har varit på Bar Convent Berlin – världens största handelsmässa för bar- och dryckesbranschen. Olika varumärken visar upp sig, seminarier hålls och människor inom branschen möts och knyter kontakter, får inspiration och testar nya produkter inom allt ifrån barredskap till spritsorter. I år förväntade sig arrangörerna över 9000 besökare på två dagar, så ni hör, det är en rätt så ‘big deal’ inom industrin. Jag fick en fribiljett av en god vän och satte mig på ett flyg ner till Berlin i tisdagskväll. Jag missade alltså tisdagen på mässan men hann med ett varv på onsdagen. Träffade mina fina vänner på Cask & Co som jag jobbade med på Öl och Wiskeymässan hemma i Stockholm, några bartenderkollegor från bland annat Kåken, Grand Escalier, Svartengrens och Nobis Hotel.

Wormwood glasses av Italess från Italien, så fiiiiina!

Wormwood glasses av Italess från Italien, så fiiiiina!

Robbie från Liquid Management spottade mig bakom kameran vid Italess monter

Träffade en supersöt Pablo på mässan som här jobbade för ‘Berliner Brandstifter’ men i vanliga fall hittas han i cocktailbaren     på fantastiska Kater Blau. Mijau !

Jag hängde runt på mässan mest med Jesper från Lilla Ego och Christian från Kåken, här testar vi Fortaleza Tequila !

Sötisarna Patrick och Rhys från Cask & Co och mellan dem har vi Sebastian från Svartengrens

Jag hann också med en halv föreläsning om Drambuie och Southern Comfort innan det var dags att gå och hälsa på min favorit gin : Monkey 47. Den är fett god, kommer i en fett snygg flaska med snygg etikett. Och den är på 47%, alltså väldigt användbar i cocktails med juicer/likörer osv då den distinktiva smaken av enbär, lite kryddiga och blommiga toner fortfarande är genomgående. Och din cocktail behåller det där spritiga stinget som jag tycker om, vilket en gin på 40% skulle sakna (självklart beroende på mått osv men ni fattar vad jag vill förmedla) 😉 Monkey 47 hittar ni på de allra flesta barer i Stockholm med någorlunda najs utbud så varför inte fråga efter den nästa gång ni beställer en Gin Tonic så får ni säkerligen mer smak och sting i den än om bartendern använder sig av sin vanliga ‘hus-gin’. Dessutom produceras Monkey 47 i Black Forest i sydvästra Tyskland; bara det låter coolt liksom! Skulle gärna åka dit och kolla in tillverkningsprocessen.

thumb_Monkey-47_1024

Well, nu är det dags för mig att ta på mig dansdosorna för en natt på stan. Frikkin love this city !

Tschüss ! 😉

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>