Yunnan Afternoon

Här är en liten Sneak Peak på något som Sigrid på Our/Berlin jobbar på att släppa till hösten. Jag blev ombedd att göra mitt favorit recept med deras vodka och jag som tidigare jobbat med te valde en av deras underbara te-infusioner, den vita – Pu Erh från Yunnan province i Kina. Jag infuserade vodkan i två dygn i frysen. När det bekom sig rörde jag den med torr vermouth, en skvätt Lillet Blanc, grapefrukt bitter och lite citron på det! Jag valde att servera den i en tekanna fylld med is.

Det är en variant av en vodka martini, iskall med en tydlig smak av vitt te och citron. Perfekt att njuta av en varm sommareftermiddag med någon man tycker om. Och visst är det något speciellt med att dricka ur små glas! 😀 Love it.

______________________

Here’s a little Sneak Peak of a little project Sigrid at Our/Berlin works on to launch in the fall. I was asked to make my favourite cocktail with their vodka and since I used to work with tea before I chose one of their lovely tea infusions, the white one – Pu Erh from the Yunnan province in China. I infused the vodka for 48h in the freezer. Then I stirred it with dry vermouth, a dash of Lillet Blanc, grapefruit bitter and a hint of lemon! I chose to serve it in a tea pot filled with ice.

It’s a variation on a vodka martini, ice cold with a distinct taste of white tea and lemon. Perfect to enjoy on a hot summer afternoon with someone you care for. And isn’t there just something about sipping from tiny glassware! 😀 Love it.

Yunnan Afternoon:

for 2 – 3 ppl

120 ml white tea infused Our/Berlin Vodka
20 ml Dry Vermouth (Dolin in this case)
10 ml Lillet Blanc
6 dashes of grapefruit bitter
✴︎ stir with ice and lemon peel
✴︎ fill a tea pot with lots of ice and strain the liquid over it
✴︎ garnish with a lemon wheel without zest
✴︎ pour like 30 ml into a tiny tea cup or some kinda small glas
✴︎ top up whenever and observe the change in flavour as the liquid merge with the diluted ice which make it slightly sweeter, and if you want to enhance the citrus note just muddle the lemon wheel in the cup gently 😉

 

 

DSC_0267 DSC_0277 DSC_0284DSC_0336DSC_0304 DSC_0313 DSC_0333 (1)

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>