Fernsehturm

Förra helgen va mamma och pappa och hälsade på mig här i Berlin. Vi turistade omkring och åkte upp i TV-tornet. De hade en riktigt jävla usel restaurang där uppe. Deppig. Det var som en finlandsfärja. Jag blir upprörd över att en sån fantastisk, svindlande spot inte tagits vara på bättre. De hade inte ens cocktails i restaurangen men jag fick tag i en drink som kallades ”Tower cake” ?! Prosecco och Malaga – ett spanskt dessertvin. Det gick ju att dricka men jag har inget mer att tillägga där.

Det var fett att se ut över Berlin iaf. Det är nåt med höjder. Pirrigt.

berlin_cathedral_and_tv_tower_by_pingallery-d3jtzh9

DSC_0335

Last weekend my mum and dad came to visit me here in Berlin. Vi did some touristing and went up the TV tower. They had a truly fucking horrible restaurant up there. Miserable. Like those cheap cruise ships with carpeted floor. It upsets me that such a staggering spot hasn’t been taken care of better. God dammit. They didn’t even have cocktails in the restaurant but I ordered a drink called ”Tower cake” ?! Prosecco and Malaga – a Spanish dessert wine. Well it was drinkable but I have nothing more to add.

It was dope to view Berlin from this dizzying hight. Theres something about heights.

#cuntcosmic

 

Glad att berätta att jag och ett gäng fina gäris kommer köra baren på Cult Cosmic i sommar!
22 – 24 juli Roslagen

Cult Cosmic Festival

 
Screen Shot 2016-05-25 at 12.42.16H
appy to announce that I will do the bar with some awesome ladies at Cult Cosmic this summer.
22 – 24 july Roslagen

Boulevardier

Detta är en Boulevardier Cocktail. Den är superenkel att göra. Byt bara ut ginen i en Negroni till Bourbon eller Rye Whiskey och Voila: Boulevardier! Det är en utsökt drink och en perfekt appetizer!

Jag använder Bulleit Bourbon i den här och Antica Formula (en av de bästa) utgör den söta vermouthen.

Boulevardier:
30 ml Bourbon or Rye Whiskey
30 ml Campari
30 ml Sweet Vermouth
✴︎ Stir the ingredients with ice in a rocks glass
✴︎ Garnish with an orange twist

PEACE 👊🏼

Tina-101Tina-108

Tina-16 (1)
This is a super easy cocktail to make. Just swap the gin in a Negroni for Bourbon or Rye Whiskey and Voila: Boulevardier! It is a delicious drink and a perfect appetizer!

I use Bulleit Bourbon in this one and as the sweet vermouth goes I choose Antica Formula (one of the best)! Please find the recipe above :)

PEACE! 👊🏼

Mum and dad in Berlin

Sent igår kväll kom mamma och pappa till Berlin. Dom bor på ett hotell precis runt hörnet här i Friedrichshain och vi gick och tog ett glas på en liten ‘kneipe’ här i kvarteret- vilket är motsvarigheten till typ en traditionell kvarterskrog.

DSC_0302 DSC_0307

Late last night my mum and dad arrived to Berlin. They live at a hotell just around the corner here in Friedrichshain and we went for a drink at a little ‘kneipe’ here in the neighbourhood – which is equivalent to a traditional dive bar kinda.

Strawberry Margarita

Detta är Ludvig Brydolf. Jag var hans konfa-ledare för länge sen hemma i Gustavsberg. Vi har inte setts på många år men så fick jag nys om att han var med i Sveriges Mästerkock 2015 och då började jag följa honom på Instagram @ludvigbrydolf . Jag såg att han jobbat en del i bar och intresserar sig för dryck och cocktails, och när jag tog upp kontakten med honom i höstas berättade han att han nyss släppt en kokbok: ”Mat för barn över 18 år

Ludvig kryddar sin mat med sprit! Detta intresse delar vi och boken är en fin inspirationskälla!

”När man plocken in spriten i köket och låter barhyllan bli ytterligare en kryddhylla öppnas en helt ny värld. Jordens alla hörn finns representerade i oräkneliga smakkombinationer. Skillnaden är bara att kryddorna kommer i flaskor, i form av sprit”

Sidorna 11 – 24 i boken är dessutom dedikerade till dryck. Där har han SPRITSKOLA och FÖRDRINKAR på en informativ, basic nivå där han går igenom destillering av alkohol, snabbfakta om olika spritsorter och historik + recept till några av världens mest kända cocktails. Tydligt och svinbra!

IN OCH BESTÄLL NU !

Kolla förresten också in hans och vännen Niklas’ nya youtubekanal Cooking Distilled, prenumerera och ta del av deras fina recept med sprit i. FETT!

Här är Ludvigs (av mig förenklat) recept på

Strawberry Margarita
4 portions

6 egg yolks
100 ml sugar
50 ml Tequila Blanco
2 limes (fresh lime juice and grated zest)
1 liter fresh strawberries
2 oranges
✴︎ marinate the strawberries and the peeled oranges in lime juice from 1 lime
✴︎ make a zabaione by stirring the egg yolks gently together with sugar, tequila and lime juice + grated zest on low temperature in a pot until the consistency is kinda thick and fluffy but be careful so it doesn’t turn into scramble.
✴︎ serve preferably in Margarita glasses (we didn’t have any so we took some jars and a tumbler)

ENJOY!

Det blev så sjukt gott!!! Nästa grej jag testar från Mat för barn över 18 år blir Ludvigs Whiskey Sour Pie !!

 

DSC_0176 DSC_0177 DSC_0201 DSC_0209 DSC_0211 Screen Shot 2016-05-17 at 11.53.01Screen Shot 2016-05-17 at 11.53.34 Screen Shot 2016-05-17 at 11.53.19

This is Ludvig Brydolf. I was his confirmation leader back home in Gustavsberg during my teenage. We haven’t seen each other in many years but when I found out he was in the Swedish Master Chef 2015 i started following him on Instagram @ludvigbrydolf I saw he’s been working in bars and has a big interest in drinks and cocktails, and when I contacted him last autumn he told me he just released a cook book: ”Mat för barn över 18 år

Ludvig seasons his food with booze! We share this interest and his book is a great inspirational source! Unfortunately for you english speaking readers this book is (so far?) only available in Swedish.

The book is super nice, he devotes a whole chapter to spirits and cocktails where he presents informative basic information about distilling processes, facts, history and recipes of some of the words most famous cocktails. Ludvig is so talented and dedicated and I recommend you to follow him and his friend Niklas’ new youtube channel Cooking Distilled, subscribe and let their work inspire yours! Phat!

You’ll find the recipe of Ludvigs’ Strawberry Margarita above (simplyfied by me, it’s better in his book but I can’t be bothered to translate it)

This was super delicious! I will try out his Whiskey Sour Pie next!