Basil Smash

Jag har nyss flyttat till ett rum på Warschauerstraße och kan inte önska mig en bättre bostad. Jag firar detta och inleder helgen med en Basil Smash! Denna är alkoholfri men vill ni ha originaldrinken till ikväll så basera den på 50 ml gin bara! Se till att ha is hemma förresten! 😉

40 ml lemon juice
25 ml sugar syrup
✴︎ smash the basil leaves in your hands and add to the lemonade
✴︎ fill with ice and top with soda water

DONE! So good and so easy :)

 

Och juste, sitter på balkongen och läser just detta. Så fucking glad att det äntligen blir nåt riktigt fett av F12 terassen som onekligen är Stockholms snyggaste venue 😀  http://sthlm.mitti.se/f12-terrassen-ateruppstar/

DSC_0231
DSC_0230

I’ve just moved to a room at Warschauerstraße and I couldn’t be more happy about my new home. I’m celebrating this and start the weekend with a Basil Smash. This one is non alcoholic but if you like the original drink for tonight, just base it o 50 ml gin! Make sure you have ice at home btw! :)

Biococktail: alkoholfrei Caipirinha

Cooking dinner while drinking non alcoholic caipirinha! You can get so many nice juices and sodas in Germany, many are bio-organic and delicious! Now when spring is here my lemonade intake is increasing dramatically 😀 So fresh. Just because you choose not do drink alcohol doesn’t mean you have to sick to water. I’d make my own caipirinha instead of being one since it’s super easy. But I wanted to try this one..

 

DSC_0212 (1) DSC_0229

 

Another raspberry liquorice cocktail

30 ml Bacardi Blanco (white)
25 ml lemon juice
15 ml sugar syrup
20 ml defrosted raspberries (muddled)
* basil, liquorice powder + egg white
* dry shake (no ice) to get the foam
* shake on ice and double strain over champagne flute
* garnish with liquorice powder

Enjoy !

13055453_1741014879446442_5840023612136308773_n

Fröken Andersson

För 4 år sen lärde jag känna Åse Andersson, först på Facebook via gruppen SDK som jag från Sydostasien höll kontakten med vännerna hemma i Stockholm via. När jag kom hem och träffade Åse på hennes kaffebar på Katarinabangata 21, och sen firade midsommar på torpet i Gnesta tillsammans med henne å massa göttit folk så fattade jag att det var början på en kär vänskap. Sen dess har Fröken Andersson varit som en liten varm oas för mig i Stockholm. Jag vet inte hur många timmar av mitt liv jag spenderat på Fröken, hur många häftiga människor jag träffat eller hur mycket kaffe jag druckit där genom åren 😉

Att jag sen fick jobba där lite när jag var ledsen en vinter, för att sen sjunga in våren och öppningen av barverksamheten på första maj 2014 med mitt ex som var med från början.. den där midsommaren på torpet… var ba så himla fint. Julkavalkaden vi anordnade julen 2014 för att ge bort varm soppa, kaffe, kläder å presenter.. sällskapsklubben, Stockholms bästa uteservering, Stockholms vackraste folk, Stockholms godaste mackor (!), efterhängen på Babajan, spontandans och ljuvliga live uppträdanden och all fin personal som kommit och gått under åren.
Asså ÅSE. TACK för att du skapade detta smultronställe. Och såklart, TACK ALLA som varit med och gjort det till stans bästa och mest kärleksfulla häng!

ÄLSKAR ER!

tumblr_n6ytnaFNeT1tdr261o1_1280Skärmavbild 2016-04-20 kl. 12.49.28DSC_0799 DSC_0804Skärmavbild 2016-04-20 kl. 13.31.03Skärmavbild 2016-04-22 kl. 13.23.59

Skärmavbild 2016-04-20 kl. 14.06.1911269763_848076825300113_4130089283435409760_nSkärmavbild 2016-04-22 kl. 13.52.44Skärmavbild 2016-04-22 kl. 13.59.29DSC_0004 Skärmavbild 2016-04-22 kl. 14.25.2712400576_10153279187958344_1465551884013347357_n

 

One of my best friends back home in Stockholm had a café that turned into a bar and now she decided to move on and sell the business. I got to know her 4 years a go, at Fröken Andersson Kaffebar, and since then this lovely little spot has been my favourite hideaway these past 4 years. I worked there for a short while, and I also lived a block away for some time. I met so many cool, interesting people. Had so many deep conversations, and laughs. There I’ve been comforted by friends, and strangers. Me and my ex boyfriend sung at the bar opening on 1st of May 2014. Some of us arranged a Christmas Bash where we gave away hot soup, coffee, clothes and toys to people who didn’t have much… All the wonderful days and nights there, the after hanging at Babajan, live music performances, best sandwiches in town, best people in town …. This is the end of an era and it’s sad but beautiful I’m happy to have been a part of Fröken Andersson, and I’m happy to have met so many amazing people there :) Now it’s the start of something new and I’m excited to see what Åse takes on !

Thanks to EVERYONE who made Fröken A to what it was <3 A place coloured by love!

I LOVE YOU!

Interviewed by Trader Magnus

I’m happy to share that I’ve been interviewed by my friend Magnus Sundström, a true cocktail and mixology enthusiast who travels the world to visit bars and who writes the creditable blog tradermagn.us

Alongside reviewing cocktail competitions, spirits and bars, Magnus interviews Swedish bartenders working abroad and that’s where I get in the picture 😀

Answering his questions made me think about what the fuck I’m doing really, and luckily it made me more sure about this career choice of mine, even more proud of what I do, but above all extremely glad to be part of this crazy business. I realised I’m super suited to it and I fucking love it! This is what I do and it makes me happy!

 

In late September last year I met Tina during a mezcal master class here in Stockholm. I noticed she was passionate about being a bartender and tried to soak up everything she could in order to get better at her job. Shortly afterwards she went to BCB and decided to stay in Berlin. Nowadays she can be found at Berlin hotspots Melody Nelson and Twinpigs – pay her a visit and you’ll see what I’m talking about. Or, just continue reading…

So thanks 👉🏼 http://tradermagn.us !!

Klick on the link if you’d be interested in what I have to say

Now, have a great day!

🌞


Tina-11a Tina-12DSC_0661

DSC_0488

Peanut butter Orange ?

Lyssnade på Alex & Sigge här om dagen där Sigge nämnde att i USA är de vanligt att man käkar jordnötssmör med apelsinmarmelad. Jag tyckte inte det lät så gott asså, men jag blev såklart nyfiken på kombinationen. Så jag tänkte testa en skakad screwdriver med jordnötstwist! 😀

Den blev sådär om jag ska va ärlig. Men det är på detta sätt man lär sig. Trial and error! Man kan testa allt !
Jag är ingen jordnöts-fantast generellt så det kanske är mig det beror på så här får ni receptet iaf. Det kanske är nåt för er liksom.

50 ml vodka
10 ml freshly squeezed orange juice
10 ml sugar syrup
1 tsp peanut butter (unsweetened)
✴︎ hard shake on ice
✴︎ double strain over cocktail glas
✴︎ garnish with orange peel

Voila!

1 2 3 DSC_0148 DSC_0157

I listened to a Swedish podcast the other day where one of the casters mentioned that peanut butter and orangemarmelade is very common in the US. I didn’t think it sounded nice really, but it made me curious to try the combination so I’m making kinda a screwdriver with a peanut butter twist 😀

Honestly, it’s not a hit. But this is how you learn. Trial and error. You can try anything!! I’m not a big peanut butter fan generally anyway so maybe it’s me and not the mix itself 😉 It might be something for you tho. So the recipe is above the photos !

Afternoon tea

Heeej alles! Idag är det fint väder och 16 grader. Jag har varit hos min sångpedagog, hann baka scones innan dess. Ska flytta idag och värmer upp för detta med lite afternoon tea!

Jag jobbade med te och kaffe innan började med bartending och jag jobbade ett tag på ett te hus i London, King’s Court, när jag va 21. Vi hade afternoon tea varje dag där med bakverk och såklart scones och te! Hon som ägde det var homeopat och blandade egna teer. Idag dricker jag Anastasia av Kusmi Tea. Kusmi jobbade jag med innan London i en te- och kaffehandel i Gustavsberg (där jag är ifrån).
Kusmi Teas’ ryska teer är blandningar av svart kinesiskt, indiskt och ceylon te (Sri Lanka), ofta smaksatt med bergamott (kallpressade citrusolja) citrus, kanel och diverse kryddor.

 

Jag måste tipsa om en superbra hemsida för recept-inspo! Landleys kök! Där finns mat – bak och dryck recept och en lista över massa bra mat – bak – och dryckesbloggar :) Än så länge är vi inte jättemånga som skriver om dryck.. Hoppas det blir uppsving i den kategorin! 😀

https://www.landleyskok.se

Nu ska jag ut i solen å dricka bärs!

xo
DSC_0025 DSC_0031

Heeeey alles! Today the sun’s shining and it’s 16 degrees. I’ve been at my singing coach but had some time to bake before that. Traditional scones! I’m moving today and warming up for that with some afternoon tea!

Befor bartending I worked with tea and coffee and I worked a few months at a tea house in London, King’s Court, when I was 21. There we had afternoon tea every day, with pastries and of course scones and tea! She who owned it was a homeopath and made her own tea blends. Today I just drink Anastasia by Kusmi Tea. I worked a little with Kusmi before London in a tea- and coffee shop in Gustavsberg (where I’m from).
Kusmi Tea’s Russian teas are blends of Chinese, Indian, and Ceylon teas, often flavored with bergamotcitrus fruits, cinnamon or other spices

Now I’m heading out in the sun and switch tea for beer!

xo

Four shades of BROWN

Grattis på Internationella GT dagen 😀 Wheeeeee ! 9 april är tydligen dedikerad till Gin & Tonic. Å jag som precis börjat gilla det kan ju inte låta bli att hylla denna drink denna dag.

Här får ni 4 nyanser av BROWN :

Elderflower
40 ml Ferdinand’s Saar Dry Gin
10 ml St Germain (Elderflower liqueur)
✴︎ highball glass
✴︎ top with soda water
✴︎ add 25ml Brown tonic syrup
✴︎ garnish with lemon peel and blood grape wedge

Ginger
40 ml Gin Sul
10 ml Domaine de Canton (Ginger liqueur)
✴︎ highball glass
✴︎ top with soda water
✴︎ add 25 ml Brown
✴︎ garnish with lemon and ginger

Rosemary
40 ml Friedrichs’ Dry Gin
✴︎ highball glass
✴︎ top with soda water
✴︎ add 30 ml Brown
✴︎ garnish with lime wedge and rosemary

Cucumber
40 ml Hendricks Gin
✴︎ highball glass
✴︎ top with soda water
✴︎ add 30 ml Brown
✴︎ garnish with cucumber and black pepper

 

Drinken Gin & Tonic sägs ha sitt ursprung i Indien där brittiska soldater i början av 1800 talet fick en väldigt besk tonic med kininbark från Sydamerika som skydd mot malaria. De blandade denna tonic med vatten, socker, lime och gin för att göra ”medicinen” mer drickbar. Och voila: GTn var född :)

Tschüss!

DSC_0054 DSC_0064 3DSC_0088

Happy international GT day 😀 Wheeeeee! Apparently the 9th of April is dedicated to Gin & Tonic. And I who just started liking it just have to pay a tribute to this drink on this day.

Here’s 4 shades of Brown for you:

The drink Gin & Tonic is said to origin from India where Brittish soldiers in the early 19th century was given a very bitter tonic with quinine bark from South America to prevent malaria disease. They mixed the tonic with water, sugar, lime and gin to make it more tolerable. And Voila: the GT was born :)

You’ll find the recipes above.

Tschüss!

Another part of Stockholm

 

Jag har haft två underbara veckor i Sverige och här kommer en liten bild av nattlivet i min hemstad Stockholm!

Södra Teatern jobbade jag på lite under vintern 2014 och var på en super najs skärtorsdagsfest där bland andra Alfred och Nihad & Nima spelade. Hängde med lillbrorsan och hans tjej och massa kompisar! Det var en riktigt lyckad kväll.

Jag jobbade på Mr French under långfredagen och Påskafton tillsammans med Oscar, Freddie och massa fina kollegor. Vi stack några stycken till nya klubben ”Mmmmm” som Martin Kling och Majkel Koko har på 12 Arena i Slakthusområdet och jag är så imponerad av vad de åstadkommit  på det stället :) FETT!

Har haft det så jävla bra! Saknar alla där hemma och det var verkligen underbart att träffa så många fina vänner. Och familjen!

Längtar till nästa hemresa :) Men nu är jag glad att vara tillbaka i Berlin!

Kom och hälsa på!!

<3

 

DSC_0264 DSC_0295DSC_0274 DSC_0315 DSC_0340DSC_0497 (2)DSC_0513 DSC_0538

I’ve had two wonderful weeks in Sweden and here come a view of the night life of my home town Stockholm!

I used to work a little at Södra Teatern in the winter of 2014 and on Maundy Thursday I went there for a super good party where amongst others Alfred and Nima & Nihad played. I hung out with my lil bro and his girl friend, and I saw so many of friends. It was a really great night.

I worked at Mr french on Good Friday and Easter eve together with Oscar and Freddie and some amazing co workers. After work a few of us went to the new club ”Mmmmm” by Martin Kling and Majkel Koko at 12 Arena in Slakthusområdet. I’m so impressed of what they made out of that place! :) PHAT!

I’ve had such a frekkkin good time! Miss everyone at home and it was truly lovely to meet all my friends. And family! <3

Longing for my next trip home :) But for now I’m super content to be back in Berlin!

Come visit!!!

<3

Springy Fizz

Tjoho!

Igår gjorde jag en riktig vår-drink med Hallands fläder och en för mig ny produkt i 7/11s sortiment som heter Relaxation. Jag köpte den inför tåget ner till Småland och just denna variant har smak av fläder och rabarber – typ de två vårligaste smakerna ever. Den är baserad på grönt-te extrakt och har också citronmeliss och sötningsmedel i sig. Jag hade med mig lite prover av akvavit att testa drink-idéer på så jag blandade fläder / rabarber-lemonaden med Hallands fläder, lite citronjuice och frysta röda vinbär från skogen utanför gården där jag bott de senaste dagarna, som Eva plockade förra sommaren. De hade ingen is så jag la allt i frysen, inklusive glaset, en halvtimme innan de var dags att blanda ihop allt, och så toppade jag med iskallt bubbelvatten. Den blev super freshhh och passar utmärkt en våreftermiddag.

I framtiden gör jag hemmagjord fläder / rabarber-saft till denna cocktail 😉

40ml Hallands fläder (elderflower brandy)
10ml lemon juice
* frozen berries – if no ice (otherwise any fresh berries + ice)
* top with 50/50 elderflower/rhubarb lemonad and soda water
* lemon wheels

Voilá !

PUSS

12345

Yuhuuu!

Yesterday I made a real spring-fizz with elderflower brandy and a new product in 7/11 called Relaxation. I bought it for the train ride down to Småland and this particular one is flavoured with elderflower and rhubarb – like two of the springiest flavours there is! It’s got a green tea extract base and contains lemon balm and sweetening too. I brought a few samples of akvavit to test some drink idéas with and I mixed the elderflower / rhubarb lemonade with the elderflower brandy, fresh lemon juice and frozen red currants from the woods outside the farm I’ve stayed at the last couple of days, that Eva picked last summer. They had no ice so I put everything in the freezer, including the glass, half an hour before I mixed it all, and then I topped it with ice cold soda water. It’s super fresh and an excellent afternoon spring cocktail.

I’ll make it with a home made elderflower rhubarb lemonade in the future. There’s plenty of recipes online for that 😉

You’ll find the recipe above!

PUSS!