Booze + Ice cream = <3

Lördagsgodis!! Sprit + glass = <3

Ingredienser:
Our Vodka by Our Berlin
Kahlúa
Vaniljglass
Mandel/kokosmjölk
Kaffe
Banan
Nutella
Kakaopulver
Salt

Smält Nutella med mjölken och lite kakaopulver, ha i en nypa salt och lite kaffe. Häll över glassen och ha i banan, Kahlúa och vodka efter smak.

Klart! 😀

Trevlig lördag alles!

1 2 DSC_0982

Saturday sweets!! Booze + ice cream = <3

Ingredients:
Our Vodka by Our Berlin
Kahlúa
Vanilla ice cream
Almond/coconut milk
Coffee
Banana
Nutella
Cacao powder
Salt

Melt Nutella with the milk and a pinch of cacao powder and salt and some coffee. Pour it over the ice cream an add banana, Kahlúa and vodka after your taste.

Done! 😀

Happy Saturday alles!

Barstuff!

I onsdags stack jag och Matt till Barstuff i nord västra Berlin. Det är ett varuhus med ett jätte lager av barprylar. Asså dom har allt! Och i massa olika färger. Förutom julep strainers i guld :/ Nämen det är som att gå omkring i en godisbutik för bartenders men dyrare.. Jag var på jakt efter en sifon men hade inte råd så det blev droppkorkar, en muddlare och en is-form för större isbitar.. Får leta sifon på eBay ist. Men det var kul att åka dit å kolla in stället iaf :)

1 2 3 4 5 6

On Wednesday me and Matt went to Barstuff in the North-West of Berlin. It’s a warehouse with a gigant stock of barstuff basically. They have everything! Really! And in all different colours. Except a julep strainer in plated gold :/ Anyway it’s like a candy shop for bartenders 😉 but more expensive. I was after a siphon but couldn’t afford it so I just got some pourers, a muddler and an ice tray for big ice cubes. But it was nice to check out the place anyway :)

Organic Smoothday – The Juice Company

Today for the Organic Smoothday I didn’t have time to make my own one since I spontaneously planned a trip to Barstuff with Matt this morning and in the afternoon I had an appointment with my osteopath. So I went to The Juice Company at Brunnenstraße 156 and had a quick Beet Colada smoothie that was not only super delicious but stunningly pink also! Apple, orange, beet root, pineapple, coconut milk and baobab (powder from an african ”super-fruit” that’s rich in calcium, magnesium, vitamin C and fiber)

The Juice Company is an amazing little juice and smoothie bar in Mitte that only uses 100% natural, fresh products. It opened in april last year and it’s run by Conny, a Swedish guy who earlier had a cafe in Helsingborg (I think he said, but I can be totally wrong..) and his partner Fernando! They we’re super friendly and I was exited to hear they’re looking into expanding their business and open the Juice Company at some other locations in Berlin in the near future!

They seem to have really nice food also – fresh and light, like the interior and ambience :) A perfect breakfast / lunch place I’d say!

Tschüss!

1. 2.. 3. 4 DSC_0851 DSC_0865

 

Sick :(

Jag är sjuk :( Åh va tråkigt det är! Men tur att svt play finns och På spåret! Olika podcaster också. Lyssnar nu på Dekonstruktiv Kritik av Aron Flam på iTunes. Ja man kan ju passa på att lära sig lite om diverse olika saker när man ändå är sängliggandes för att döva rastlösheten en aning.

Har gjort te på massvis med riven ingefära och fänkål, lite färsk citron juice och vill man kan man alltid ha i lite sprit också. I mitt fall här blev det vodka från Our Vodka – Berlin. Vete fan hur mkt det hjälper mot förkylningen men det värmer gött iaf :p

DSC_0711 DSC_0719 DSC_0731 DSC_0750

I’m Sick! :( So I made a tea based on lots of grated ginger and fennel and some fresh lemon juice. And yes a little hut of booze. Dunno if it really helps the cold but it feels good inside anyway! :p In my case here I used vodka from Our Vodka – Berlin!

Organic Smoothday – Leftovers

Den här veckan slängde jag ner rester i blendern. Jag hade allt möjligt hemma sen jag blivit galen i frukt så jag juicade upp morot, apelsin och äpple, skar upp mango, kiwi, torkade fikon och hade i en klick yoghurt och det sista av frysta hallonen jag använde för smoothien för två veckor sen. Så rev jag ner fänkål och ingefära och så en massa is på det!! Det blev så gott!

Jag pimpade med två färska hallon på en tandpetare och tyckte att ett paraply satt fint såhär i väntan på våren! Snart är den här for realz!!! 😀

 

Ingredients
Carrot
Orange
Apple
Mango
Kiwi
Dried figs
Yoghurt
Frozen raspberries
Fennel
Ginger
Ice

 

DSC_0725 DSC_0732 DSC_0746 DSC_0758 DSC_0770

This week I made my Organic Smoothay from left over fruit and stuff. I hade a lot at home since I’ve gone crazy on fruit, so I juiced up carrot, orange and apple, cut some mango, kiwi and dried figs, added a dollop of yoghurt and the last of the frozen raspberries I used for the smoothie 2 weeks ago. I grated some fennel and ginger over it and of course thrown in lots of ice in the blender and voilà! So good!!

I pimped it with two fresh raspberries on a toothpick and I thought an umbrella would do since we’re heading towards spring for real now !!! 😀

After Berghain brunch at Hannibal

I torsdags firade vi Gago som fyllde år med att gå å käka på Beusterbar på Weserstraße 32 i Neukölln. Efter det gick vi till Twinpigs och drack bubbel i vanlig kalas-ordning! Det va sjukt najs. Jag stannade hemma på fredagen och jobbade på lördagen och på söndagen låg jag i sängen å lyssnade till Valdemar och Villads (två klassiska violinister som jag bor med) när de övade inför en konsert nästa vecka. Helt ljuvligt. Sen stack jag till Berghain!! Älskar kontrasten!

Helgen avslutades igår med att gå å käka en sen brunch med det här göttiga gänget på Hannibal, Whülischstraße 24 i Friedrichshain. En restaurang som blandar italienskt med mexikanskt och amerikansk snabbmats-style – det vill säga ett typiskt bakisställe om man vill ha stora portioner och mkt fett. Coca cola och bärs är också najs när man e sådär lagom bakis :)

Så mysigt att ha dem här! Kom tillbaka snart <3

DSC_0701 DSC_0706 DSC_0712 DSC_0715

Last Thursday we celebrated Gago, who had his birthday, by having dinner at Beusterbar in Weserstraße 32 in Neukölln. After the dinner we went to Twinpigs and drank lots of bubbles which of course is custom whenever there is celebration 😉 It was such a nice night! I stayed in on Friday, Saturday I was working and on Sunday I stayed in bed all day listening to Valdemar and Villads (two classical violinist whom I live with) when they were practicing for their concert next week. Exquisite! After that I went to Berghain! Love the contrast! First classic violin and then techno!

The weekend ended with a late brunch at Hannibal at Whülischstraße 24 in Friedrichshain with this awesome crew. Hannibal is an eatery that mixes Italian, Mexican and American fast food – hence a suitable choice for a hung over crowd after a crazy weekend with it’s large portions and high fat diet. Coca cola and beer is also good choices when hung over 😉

It’s been lovely having these cuties here this weekend! Come back soon <3

 

 

Btw, it’s been 10 years since this amazing track by Donato Dozzy was released <3

Love to you all!

Old Fashioned with a salty caramel twist

Hej hej hej! Såhär till början på helgen tänkte jag presentera en helt sjukt god variant på den gamla klassikern Old Fashioned. Istället för att dränka en råsockerbit i angostura har jag gjort en råsockerlag med agave som jag tycker smakar karamell. Lite salt i den och så får man en av världens godaste smaker 😉 Det är inte mycket som slår salt-karamell asså. Jag har i angostura i sockerlagen också så slipper man fippla med den när man gör drinken. Jag har även i apelsinzest och lite chili i sockerlagen.

Recept:
60ml Bourbon
15ml Råsockerlag med agave, salt och angostura
* rör, sila över rocksglas, stor-is (har du inte så går såklart vanlig kub-is bra)
* garnera med apelsinzest och en liten nypa salt.

Sockerlagen:
1 liter vatten, 500g råsocker, 200ml agavesirap, 30ml angostura bitter, 3 teskedar flingsalt, 2 apelsinzest, färsk chili. Koka upp så att sockret löses upp, när den har den rätta hettan från chilin (gå på känsla) silar du upp lagen och buteljerar och ställ in i kylen. Använd inte innan den svalnat.

Ni hittar den snart på Twinpigs i Neukölln, Berlin 😉

Tack till Jonatan Östblom-Smedje och hans fantastiska podd ”Med eller utan is” på Soundcloud där jag fick inspiration till denna drink av Emil Åreng’s snack om Bourbon-honung-salt kombinationen i avsnitt #28 som handlar om just salt. Superunderhållande och informativt! Vill du lära dig mer om vissa drinkar eller bara höra folk gagga om sprit å bartenderlivet så tune in på

https://soundcloud.com/medellerutanis

Senaste avsnittet är med en av mina favosar i podden Anton Schneiderhttps://soundcloud.com/…/avsnitt-34-alla-hjartans-dag-speci…

Puss och trevlig helg 🍾

1 2 3 4 6

Hello hello hello! I thought I’d present a sickeningly tasty variant to the classic Old Fashioned since it’s Friday and all. Instead of drown a brown suger cube in angostura, I’ve made a brown sugar syrup with agave, which I think has a caramely flavour. Some salt into that and voila – you get one of the greatest flavours in the world 😉 There’s not much that beats salty caramel I tell u! I have angostura bitter already in the syrup too, so you don’t have to fibble with that when you make the cocktail. I also have orange peel and chili in the syrup.

Recipe:
60 ml Bourbon
15 ml Brown sugar syrup with angostura bitter, agave, salt, orange peel and chili
* stirr, strain over tumbler, big ice cube
* garnish with orange peel + a tiny pinch of salt

The syrup:
1 liter water, 500g brown sugar, 200ml agave syrup, 20 ml angostura bitter, 2 tea spoons of salt, 2 orange peels, chili. Heat and let the suger and salt dissolve. When it has the right strength from the chili (go on your feeling), strain, pour into a bottle and put in the fridge. Don’t use before it has cooled.

You’ll find it soon at Twinpigs in Neukölln, Berlin 😉

PUSS!!

Organic Smoothday – Mango Peach

Today it’s Wednesday and for this Organic Smoothday I went exotic again. Mango, peach, avocado, fresh orange juice, ginger, basil and yoghurt and agave syrup to sweeten it up a little. And ice of course. Lots of ice!!! I garnished it with a slice of peach and some cayenne pepper. Try it, it’s super tasty!

This was my mellis today (mellis = mellanmål = in between meal) Now I’m off to work. You’ll find me at Twinpigs tonight 😉

Tschüssie !

1 2 3 4 5 6 7

Here’s some Bourbon for you

Asså jag ÄLSKAR kaffedrinkar!!! Älskar kaffe, älskar sprit, älskar sött. Blanda detta och voila! Synergi va?!? :)

Här har vi THE Bourbon Cocktail!

Bulleit Bourbon, Bourbon vanilj och kaffe på 100% brasiliansk bourbon (arabica). Ping alla kaffeälskare – Bourbon bönan kommer från början från Reunion Island som tidigare hette Bourbon Island (innan 1789) och ligger öster om Madagaskar. Fransmännen tog senare Bourbon varieteten till Syd Amerika, där den växer superbra, framför allt i Brazilien.

40 ml Bulleit Bourbon
15 ml Likör 43 (eller typ Galliano)
15 ml Råsockerlag (denna med agave och salt i också – gå på känsla)
40 ml Grädde
80 ml Bourbon kaffe
* Skaka på is, servera i cocktail coupette
* Bourbon vanilj och kaffe som garnish

Happy Friday yawl ! 😀

DSC_0476 DSC_0487 DSC_0488 DSC_0496 DSC_0525 DSC_0533

Guys, I LOVE coffee cocktails!!! Love coffee, love booze, love sweetness. Mixing all this and voila! Synergy for sure!

Here’s THE Bourbon Cocktail!

Bulleit Bourbon, Bourbon vanilla and 100% Brazilian Bourbon coffee (Arabica). Ping all coffee lovers out there – The Bourbon coffee bean comes from Reunion Island east of Madagaskar. Before 1789 the island was called Bourbon Island and later on the French took this coffee variety to South America where it grows really well, especially in Brazil.

40 ml Bulleit Bourbon
15 ml Quarenta Licor 43 (Galliano works too)
15 ml Brown sugar syrup (this one has agave and salt in it too which I highly recommend)
40 ml Cream
80 ml Bourbon coffee
*Shake on ice and serve in a cocktail coupette
*Bourbon vanilla and coffee powder for garnish

Happy Friday yawl ! 😀

Organic Smoothday – Boom!

Aight, this week I wanted to stick to my raspberry liquorice flavours and decided to make a smoothie based on raspberries, yogurt, banana (forgot them in the first pic, oops) fennel and my salty liquorice syrup I made for the Twinpigs cocktail last week. You’ll find the recipe for it in my ”Cocktail Mash Up at Twinpigs” post.
As I was shopping for groceries to use in my smoothie I also stumbled across black radish and I got it mostly cuz I think it’s beautiful. But I thought I’d make chips for garnish of them and to grate some in the smoothie. You’ll need a mandolin for the chips. I cut the radish thinly but the slices were still to thick to get the real crispiness I wanted, so use a mandolin to get thin slices, drizzle some oil (I used peanut oil but olive oil works too) and salt, heat the oven to 375 degrees and rost for like 5 – 10 min. Depends on your oven so check them often so they don’t get burnt.

More than this I used kiwi, blueberry and parsley. I also grated fennel, added lemon juice, pressed a small garlic and I ground some of the black sesame seeds (the rest I used for garnish) and added into the blender.

I love the colour of this smoothie. And the taste. If you’re suspicious towards the flavour of raw garlic, just skip it. It’s quite special but I like it :) So for garnish I used grated fennel, black sesame seeds and the black radish chips.

This was my late breakfast today. This awesome smoothie, a bowl of greek yoghurt with banana, raisins, musli, raspberries and black sesame seeds and black coffee! So yeah.. BOOM !

Ingredients
Raspberries
Yogurt
Banana
Fennel
Black radish
Kiwi
Blueberry
Lemon juice
Parsley
Garlic
Salty liquorice syrup
Black sesame seeds

DSC_0218 DSC_0232 DSC_0242 DSC_0266 DSC_0282

DSC_0299 DSC_0310 DSC_0325
DSC_0328