Cocktail mash up at Twinpigs

Jag, Matt, Wojtek och Niko träffades på Twinpigs i tisdags för att testa drinkar till nya listan. För två veckor sedan fick vi i uppgift att komma på 4 drinkar var – en stiff, en sour, en sweet och en seasonal och sen dess har experimenterat på varsitt håll på våra kreationer för att presentera dem och testa varandras i tisdags. 10 av dessa drinkar ska upp på listan inom två veckor. Det var så himla kul! Både att skapa drinkarna men också att presentera dem och smaka de andras. Vilken tisdagkväll!

Den jag blev mest nöjd med av de jag gjorde var min söta drink. En hallon-saltlakrits drink som jag antingen vill kalla typ ”The New Black” eller ”Red Dress” eller nåt liknande. Vad tycker ni? Kommentera gärna om ni har ett namnförslag som passar till en söt, svingod hallon-lakrits cocktail!

40ml Fänkåls infuserad vodka (5 dagar)
20ml Chambord
20ml Citron juice
20ml Hallonpuré
20ml Saltlakrits-sockerlag
* skaka på is, dubbelsila över cocktailglas
* garnera med färska hallon och saltlakrits på en lång tandpetare

DONE!

Saltlakrits-sockerlagen:
Ta en näve mjuka saltlakritsgodisar och lägg i en kastrull med vatten (tänk 50/50) sätt på spisen å låt sjuda till de mesta löst upp sig. Tillsätt ca 50ml socker och sila bort godisresterna när du tycker att konsistensen är bra. Låt svalna och buteljera.

Sugen på att testa? Hör gärna av er på Instagram om ni har frågor

——->  tinashines #thewayofthecocktail #shinecocktails 

Ps. de två av mina andra drinkar som ska upp på listan kommer jag presentera i ett inlägg framöver. Snart! Stay tuned 😉

11 10 9 8 7 5 4 3 2 1

Me, Matt, Wojtek and Niko met on Tuesday at Twinpigs to test some cocktails for the new list. Two weeks ago we got an assignment of coming up with 4 drinks each – one stiff, one sweet, one sour and one seasonal, since then we’ve experimented separately on our creations to present them and try each others on Tuesday. We’ll put 10 of these new drinks on the list that will be launched within two weeks. It was so much fun!! Both to create the 4 different drinks but also to present them and to try the others. What a night!

The one of mine I was most content with was my sweet one. A raspberry and salty liquorice cocktail that I wanna call either like ”The New Black” or ”Red dress” or something :p What do you think? Please leave a comment with a name suggestion that would suit a super tasty raspberry salty liquorice cocktail!

40ml Fennel infused vodka (infused for 5 days)
20ml Chambord
20ml Lemonjuice
20ml Raspberry puré
20ml salt-liquorice syrup
* hard shake on ice, double strain over cocktail glass
* garnish with raspberries and salty liquorice on a long toothpick

DONE!

The salty liquorice syrup:
Get soft salty liquorice candy, take a handfull and put it in some water on the stow (think 50/50) Add some white sugar (not to much since the candy is already also sweet, so like 50ml sugar or something) and when the syrup has the right consistency, strain the leftover candy bits that didn’t melt, let the syrup cool and bottle it.

Intrigued to try it out? Do it! And feel free to contact me on instagram if you have any questions!

——-> tinashines #thewayofthecocktail #shinecocktails

Ps. I will present the other two of my creations that will be on our list in a later post coming up soon. Stay tuned 😉

Organic Smoothday – Exotic !

Ja det är fortfarande vinter. Men vi har ändå haft 10 grader här i Berlin i ett par dagar nu och då smyger vårkänslorna fram och jag tänker att en exotisk smoothie passar bra den här veckan.

Galiamelon, banan, äpple, färskpressad apelsinjuice, apelsinblomsvatten, kokosvatten, citronjuice och bourbonvaniljpulver. Oh ja! Den tar dig direkt till en söderhalvs-ö med sandstrand och allt som hör därtill!

Hallå jag måste bara lägga till att fan va najs det är med mer frukt och grönt i vardagen. Det har verkligen gjort skillnad på min energinivå. Det är sjukt gott, jag har mer energi och det känns bara bra helt enkelt. Jag rekommenderar alla att börja käka/dricka mer frukt och grönt!

Nu ska jag till å med till gymmet (!) med Eva, mamman i familjen jag bor hos!

Ciao xoxo


DSC_0878
DSC_0906 DSC_0908 DSC_0927 DSC_0940 DSC_0949

DSC_0185

Yes it’s still winter. But we’ve had 10 degres here in Berlin the last couple of days and that makes some spring feelings creeping up on me and I think this weeks smoothie should be an exotic one!

Galia melon, banana, apple, freshly squeezed orange juice, orange blossom water, coconut water, lemon juice and bourbon vanilla powder. Oh yes! It takes you straight to an island in the Caribbean’s with beaches and all that comes with it!

Hey and btw, I just need to add that it’s fucking awesome to have more fruit and veggies in my everyday life! It has really made a big difference on my energy level. It’s super delicious, I have more energy and it just feels good you know. I highly recommend everyone to start munching/drinking more fruit and veggies ;D

Now I’m even on my way to the gym (!) with Eva, the mother of the family i live with!

Ciao xoxo

Organic Smoothday – my favourite so far!

Yo!

Idag är det Organic Smoothday! Blev en grön den här veckan också men nu hade jag tid och lust att göra egen igen! Så denna vecka bjussar jag på en svingod ruccola (senapskål) smoothie med päronjuice (centrifugerad), banan, avokado, agavesirap, basilika, ingefära och kallbryggt jasmine-te.

Den här är nog min favorit hittills! Svingod! Älskar den nötiga, beska smaken i ruccolan och med agaven som också är typ lätt nötig.. och karamellig (!) blev det sjukt smaskigt! Och päronjuicen till det! God dammit <3

Prova! Om du inte har en juicer går det säkert lika bra att tärna upp päronet och ha i, men ha i lite mer te då så konsistensen blir bra. Funkar med vilket grönt te som helst! :)

 

Ingredients
Rocket salad
Pear juice (centrifuged)
Banana
Avokado
Agave syrup
Basil
Ginger
Cold brewed jasmine tea
Ice

Puss!!


DSC_0830DSC_0834 DSC_0839 DSC_0852 DSC_0865

Today it’s Organic Smoothday! I picked a green one this week too but at least I had the time and energy to make it myself again. So this week I’m offering you an awesome rocket salad smoothie with pear juice (from a juicer), banana, avocado, agave syrup, basil, ginger and cold brewed jasmine tea.

This is probably my favourite so far. Super tasty! I love the nutty, bitter flavour of the rocket salad and with the agave that’s also a bit nutty.. and caramely (!) the result was brilliant! And with the pear juice! God dammit <3

Try it! If you don’t have a juicer I’m sure you could just dice up the pear and put in the blender, but make sure you add some more cold brewed tea to get the perfect consistence. You can pick what ever green tea you like :)

Puss!!

Melody Nelson

Från och med nu kör jag fredagar och lördagar på denna speakeasy i Mitte. Melody Nelson är en klassisk cocktailbar på Novalisstraße 2 vid Oranienburger Tor som funnits i 5 år. Jag började för två veckor sedan och är otroligt glad och stolt över att få vara del av teamet. Vi har ingen egen drinklista utan låter klassikerna tala för sig själva genom att erbjuda ett brett utbud av världens bästa komponerade drinkarna genom tiderna. Ger du som gäst oss fria händer att skapa något eget gör vi det självklart också :)

Kom och kolla in stället. Det är litet, familjärt, mörkt och varmt.

Öppet 19.00 – sent, måndag – lördag.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

From now on you’ll find me at a speakeasy in Mitte on Friday and Saturday nights. Melody Nelson is a classic cocktailbar at Novalisstraße 2 near Oranienburger Tor and opened 5 years ago. I’ve been working there since two weeks and I’m incredibly happy and proud of being part of the team. We don’t have our own drink list but let the classics speak for them selves through offering a wide range of the worlds best composed cocktails through time. However, if you give us free hands to create something own we certainly do that too :)

Come check it out. It’s small, intimate, dark and varm.

Open 19.00 – late, Monday – Saturday.

Organic Smoothday – Café Laauma

Asså att jag inte bekantat mig ordentligt med mitt grannskap förrän nu!? Jag älskar Friedrichshain! Det är så jävla trevligt här. Igår knatade jag okring lite och hittade Café Laauma på Sonntagsstraße 26 där de gör ekologiska smoothies. Nästan allt där är ekologiskt, inredningen och vibben är åt ’hippie’ hållet och det passar mig utmärkt. Dessutom har de tapetserat taket med emergency blankets (!!!) Jag som vann 4 st på julklappsspelet hemma i jul, som jag nämnde några inlägg tidigare.. Min favoritfärg är ju guld och nu har jag ny inspiration till hur dessa skinande, prassliga ”filtar” kan användas. Kul!

Smootien jag drack heter Dr Greenthumb och innehåller banan, ananas, spenat, äpple, ingefära och korngräs (googla för info). Jag drack också en kaffedrink på kallbrygd kaffe som åter igen hettas upp toppad med fluffig kokosmjölk (från cyfon) och betsocker.

Smoothien var godare än kaffedrinken. Jag har inte druckit så mkt kallbryggt kaffe och än så länge är det ingen favorit, men vem vet, jag kanske lär mig gilla det så småningom :)

2 3 4 5 6 7 8

 

I mean, why haven’t I gotten to know my neighbourhood until now?! I Love Friedrichshain! It’s so damn nice here. Yesterday I strolled around and found Café Laauma at Sonntagstraße 26 where they make organic smoothies. Almost everything there is organic, the interior and vibe is towards the ”hippie” style which suits me well. Furthermore they’ve papered the ceiling with emergency blankets (!!!)  And I won 4 emergency blankets at the christmas gift-game we played at christmas back home in my family which I mentioned a few post earlier. My favourite colour is gold and now I have new inspiration to how these shiny, rustling blankets can be used. Fun!

The smoothie I had is called Dr Greenthumb and contains banana, pineapple, spinach, äpple, ginger and barley grass (google it for info). I also had a coffee drink made of cold brew coffee that one re heats, topped with fluffy coconut milk (from a cyfon) and beet sugar.

The smoothie was more tasty that the coffee drink. I’m not used to cold brew coffee and so far it’s not a favourite, but who knows, maybe I learn to like it eventually :)

Hops and Barley Brewery

http://www.hopsandbarley-berlin.de Wühlischstraße 22/23 Friedrichshain

Idag träffade jag min vän och kollega Matt som också jobbar på Twinpigs på Hops and Barely nära där jag bor i Friedsrichshain. Jag har varit här i 3 månader nu men fortfarande inte utforskat mitt närområde så nu inleder jag det nya året med att bekanta mig med mitt kvarter.

Hops and Barley är ett litet ”hausbrauerei” där de brygger 5 olika sorters öl – pilsner, dunkel (mörk), vete, och två specialare som de byter varje månad. Nu har de en pale ale på 5.5% och en altbier (överjäst) på 6%. Båda toppjästa men altbier’en, gjort på mörk malt, har mognat i kall temperatur som ger en karaktär mer åt lager-hållet än stout-hållet som man skulle kunna tro att den lutar mer åt med tanke på färgen. Båda specialarna var perfekta att dricka i 0.3 liter då de har distinkta smaker och hyfsat hög alkoholhalt ändå, och för en söndagstrött och aningen bakis tjej som jag idag, fick det räcka :) Gott var det iaf.

Verkligen värt ett besök om ni är i trakten. Hops and Barley Brewery har den där känslan som ett tyskt ”husbryggeri” ska ha: inga konstigheter, trevliga stamgäster, kunnig personal och en varm atmosfär.

En perfekt söndag :)

1 2 3 4 56

Today I met my friend and colleague Matt whom I work with at Twinpigs. We went to Hops and Barley Brewery close to where I live in Friedrichshain. I’ve been here for 3 months now but I still haven’t investigated my surroundings yet, so it’s about time! I’ll begin this year with getting to know my block.

Hops and Barley is a small ”hausbrauerei” where they brew 5 different types of beer- pilsner, dunkel (dark), wheat and two specials that they change every month. Now they have a pale ale at 5.5% and an altbier (over fermented) at 6%. Both these beer are top fermented but the altbier, made on dark malt, has matured at a cold temperature and gives it character more towards a lager than a stout, which you might expect since the dark colour reminds it of a stout. Both the specials were perfect to drink at 0.3 liters since they have such distinguished flavours and relatively high alcohol content. And for a sunday-lazy slightly hung over girl like me today, it was enough 😉 Really tasty though!

This place is totally worth a visit if you’re in the neighbourhood. Hops and Barley has that genuine feeling of a true German hausbrauerei with no unnecessary fuss, friendly regulars, knowledgable staff and a warm ambience.

Perfect Sunday :)

Datscha with Sara

Jag har haft turen att ha Sara här i Friedrichshain i några dagar. Vi har hängt lite på Datscha som ligger på Gabriel-Max Straße 1. En rysk kvarterskrog där man kan käka frukost fram till kl 16.00 – den är fett värd! Har inte käkat så mkt ryskt förut så det är kul att det finns runt hörnet från där jag bor. Det är ett ställe man kan fastna på. Avslappnat och mysigt. Personalen är trevlig också!

1 2 3 4 5
7 8

 

I’ve been lucky to have my friend Sara here in Friedrichshain for a few days. We’ve spent some time at Datscha, a Russian eatery located at Gabriel-Max Straße 1. They have breakfast till 4pm -that’s totally worth trying. I haven’t much experience of Russian cuisine, so it’s nice to have Datscha around the corner. It’s one of those places you easily get stuck in. So relaxed and cozy. The staff is really nice too!




Thank you 2015! Welcome 2016!

Inleder första dagen på nya året med hemmamys och intag av nyttigheter då jag är sjuk men ämnar bli frisk till imorgon och inleda mitt nyårsfirande då! Så nu kurerar jag genom att byta ut gin-järnet mot en shot färskpressad ingefärsjuice! Nu jävlar ska jag snart bli frisk!

Och även fast jag är sjuk vill jag njuta av ett glas bubbel, eftersom det är så himla gott! En drink även fast man e sjuk kan ibland bara ses som medicin ändå, enligt mig 😉

Det här känns som en bra början ändå på 2016! Yeeeeaaaahh !!

<3

1 2 3 4

I begin this first day of the new year with a night in and with intake of nourishment since I’m ill, but intend to be fresh and healthy tomorrow and start my new years celebration then instead. So now I cure by exchanging the gin shot to a freshly pressed ginger juice! Boom! Now I’ll soon be good, god dammit!

Well then, although I’m ill, I wanna enjoy a glas of bubbles, since it’s just sooo good! And one drink, even though I’m sick, kan sometimes just be treated as medicine I believe 😉

I feel this is a good start of 2016 ! Yeeeaaaahh !!

<3