HAPPY NEW YEAR !!

Jag tänkte bjussa på två enkla och riktigt goda bubbeldrinkar som går snabbt att fixa till nyårsfirandet. Du behöver:

Drink 1
Bubbel
Vitt socker
Granatäpple

Drink 2
Bubbel
Gin
Ingefära
Citron
Vitt socker

Så här gör du drink 1:
Den är inte svårare än att du först gör en grendadin genom att kärna ur ett granatäpple, ner med dem i en kastrull med vatten, kokar upp det samtidigt som du mosar kärnorna för att få ut mer vätska och därmed smak ur dem. Sedan tillsätter du lika mycket socker som vattnet, vrider ner värmen och när sockret löst upp sig ställer du in lagen i frysen tills det svalnat ordentligt. Sen häller du upp ca 2 cl i ett champagneglas eller som i detta fall en coupette à la 1920’s Great Gatsby stil, vilket jag tycker passar till en nyårsfest, och fyller upp med bubbel.

Såhär gör du drink 2:
Det här är en gin sour med ingefära och bubbel. Koka sockerlag som du låter svalna, häll 4 cl gin, 3 cl citron och 2 cl sockerlag i en shaker (har du ingen hemma går det bra att använda en gammal syltburk eller nån annan form av behållare stor nog att rymma vätskan och is som du kan försluta ordentligt). Har du en juicer hemma kan du juica ur ingefäran och ha i 1 cl annars riv ner en nypa i shakern och muddla innan du skakar med is! Skaka och sila sedan över ett champagneglas eller coupette och fyll upp med bubbel.

.

Mitt nyårslöfte är att jag ska tagga ner på alkoholen (vilket jag säger varje år :p) så jag vill tipsa om att du kan istället för bubbel självklart köra typ pommac eller ginger ale till första drinken och skippa ginen i den andra cocktailen, ha i lite mer citron och honung bara, och toppa upp med ginger ale!

PUSS OCH GOTT NYTT ÅR LOVELIES!

DSC_0615 DSC_0620 DSC_0638

I thought I’d give you two easy and super tasty drinks with bubbles that you can quickly make for your new years party. You need:

Drink 1:
Bubbles
White sugar
Pomegranate

Drink 2:
Bubbles
Gin
Ginger
Lemon
White sugar

The first one isn’t more difficult to make than that you begin with stirring up a grenadine from adding pomegranate seeds to a pot of water, heat it while you press the seeds to extract the juice and flavour from them. Then you add equal parts sugar as the amount of liquid, turn down the heat and when the sugar has dissolved you place the grenadine in the freezer until it’s cooled down. When it’s cold you pour approximately 2 cl into a champagne flute – or like in this case a cocktail compete à la 1920’s Great Gatsby style, that I think suits a new years party – and topp it up with bubbles.

The next drink is a gin sour with ginger and bubbles. This is how you make it: Stir up a sugar syrup and let it cool down, pour 4 cl gin, 3 cl lemon juice and 2 cl sugar syrup in a shaker (if you don’t have one at home use an old jar or any other container big enough to fit the liquid and ice that you can close properly). If you have a juicer at home you can use it to get fresh ginger use, then add 1 cl to the rest of the ingredients. If you don’t have a juicer, just grate like a pinch of fresh ginger and muddle it before you shake it with ice! Shake and strain over a champagne flute or a coupette, top up with bubbles.

My new years resolution is to chill down my alcohol intake (this I say every year though :p). So I wanna take the opportunity to say that you can easily make these drinks virgins by using like ginger ale / soda water instead of bubbles in the first drink and skip the gin, adding a bit more lemon and sugar and use ginger ale in the second drink!

KISSES AND HAPPY NEW YEAR LOVELIES !

Ljunggren, gin, good company and Indigo

Sista kvällen i Stockholm för denna gång spenderade jag på den japanska restaurangen Ljunggren som ligger på Götgatan 36. Där jobbade jag som food runner under våren 2013. Det var mitt första jobb inom restaurang och jag var 24 år. Ett par år innan dess träffade jag min barndomsvän Oscar Engedahl och han sådde fröt i mig om att bli bartender. Så det här är en hyllning till honom och hans dedikation för yrket och branschen, som smittade av sig på mig. Han är barchef på Ljunggren sen 2014 och var den drivande kraften i ombyggnationen som ägde rum i augusti i år.
När jag var där i söndags drack jag en fantastisk Shisotini; vodka, sake, ingefära, honung, citron och shisoblad. Sen drack jag en kopp jasmine te och fick dessutom en grundläggande utbildning i gin som innefattade att testa en del av deras sortiment som nu är uppe i 70 olika sorters gin, vilket gör Ljunggren till ett utmärkt val för alla gin-älskare utan att de gjort det till en grej, då de valt att inte profilera sig som en gin-bar utan bara en bar som råkar har en gin-expert till barchef liksom. Precis när vi skulle sätta igång dök David upp, som jag hade äran att få jobba tillsammans med när vi hade torsdagsklubben Bananrama Berns för 2 år sen. Han hade sin bror Robin i sällskap och jag bjöd in dem till att joina provningen!
Gin är i grund och botten kryddat brännvin som smaksätts med framförallt enbär, citrus och i mångt och mycket koriander. Sedan är det upp till producenten att gå loss på fler ingredienser för ytterligare smaksättning.

Vi provade

Beefeater – en London Dry. I Stockholms barer är den en vanlig batteri-gin (hus-gin). Kanske inte den trevligaste att dricka rent men perfekt för en Gin Tonic då den är en Dry som inte är sötad eller för mild.

Heyman Old Tom – Den har man tillsatt socker efter destillering vilket såklart ger en sötma som gjort sig lämplig bl.a. tillsammans med citron, socker och sodavatten som tillsammans med ginen utgör en äkta Tom Collins.

Bombay Sapphire – I början av sekelskiftet hade gemene man tröttnat på enbärsbrännvinet och det höll på att överges för gott då vodkan blev folkets nya sprit. Då skapade man Bombay Sapphire som är en väldigt mild gin utan större palett. Den gjordes helt enkelt som en vodkaimitatör för att rädda ginen från att gå förlorad for alltid.

G-Vine – Ett druvdestillat där man också tagit vara på vinblommorna som används i destilleringsprocessen och ger ginen dess unika karaktär. Det naturliga fruktsockret i druvorna gör att denna gin tillhör de sötare sortimentet. Alltså är den inte den mest lämpliga för en GT till exempel men supertrevlig att dricka rent, till en kopp grönt te som i mitt fall här.

Tanqueray Rangpur – Smaksatt med stort fokus på indisk rangpurlime som är en blandning mellan en mandarin och citron i stort sätt men som forfarande har en stark smak av lime. Den här har en sådan säregen karaktär att jag rekommenderar att avnjuta den iskall, neat.

Monkey 47 Distillers Cut 2015 – En fröjd för alla Monkey 47 fans. 47%. 47 ingredienser. Från Svarta Skogen i södra Tyskland. Distillers Cut 2015 är en gin med mycket citrus och gröna smaker med spignel-gräs (Meum Athmanticum) i framkant. Den här måste provas! En av de bästa ginen jag druckit, men det ska tilläggas att jag är en sucker för gröna smaker i spritväg.

Efter Ljunggren och gindrickandet kilade vi över till Indigo där Ronnie jobbar som jag känner från att vi jobbade ihop några pass på Laika. Där blev det bärs och tillslut Äppelkaka 😀 Basically en äpple, kanel-sour toppad med grädde. Så god 😀

Tills nästa gång…
Love/ Tina Shine

1 2 3
5 7 8 9 10 DSC_054411 12 13 14 16

I spend my last night in Stockholm at the Japanese Restaurant Ljunggren, located at Götgatan 36. There I worked as a food runner in the spring of 2013. I was my first job within the restaurant industry and I was 24. A couple of years before that I met my childhood friend Oscar Engedahl who planted the seed within me of becoming a bartender. So this post is a tribute to him and his dedication for the profession and for the industry, that rubbed of on me. He is bar manager at Ljunggren since 2014 and he was the driving forces that resulted in the rebuilding that took place in  August this year.
When I was there last Sunday I had a Shisotini; vodka, sake, ingefära, honung, citron and shiso leaf. After that I had a cup of jasmine tea and furthermore I got a basic lecture in gin, and I got to  taste some gins from their collection which now reaches 70 different bottles, making Ljunggren an excellent choice for all gin lovers without making it a thing really since they’ve chosen not define themselves as a gin bar. They just happen to have a gin expert as bar manager you know.
Just as we were about to start my friend David showed up, whom I had the honour of working together with when we did the Tursday club Bananarama at 2.35.1 two years ago. He came with his brother Robin and I invited them to join the tasting!

On a basic level gin is really spiced schnapps/brandy that is primarily flavoured with juniper, citrus and often coriander. Then it’s up to the producer to go crazy at more ingredients for additional touch.

We tried:

Beefeater – a London Dry. In many bars in Stockholm it is used as ”house gin”. Maybe not the most pleasant one to bring neat, but perfect for a standard Gin & Tonic since it’s a Dry and not to sweet or mild.

Heyman Old Tom – In this one sugar is added after distilling which inevitably results in a sweetness that was appropriately made with lemon, sugar syrup and soda water that makes the real Tom Collins.

Bombay Sapphire – In the early 1900s the crowd had gone tired of this juniper schnapps and it was almosed abandoned completely and vodka was the new spirit of the people. Then Bombay Sapphire was created that is a very mild gin without a big pallet. It was created to be a vodka imitator to save the gin from extinguishment.

G-Vine – This is a french grape distill in which even the grapevine bloom is used and gives the gin it’s unique character. The natural sugar in the grape makes it a gin that is categorised as the sweeter ones. So it’s not preferably used in a Gin & Tonic for example but very nice to drink neat, to a cup of green tea as I did this time.

Tanqueray Rangpur – Infused with rangpur lime from India that basically is a mix between a mandarin and a lemon but still has a strong lime flavour. This gin has such a special character that I would recommend it strongly to be enjoyed ice cold, neat.

Monkey 47 Distillers Cut 2015 – A joy for all Monkey 47 lovers. 47%. 47 ingredients. From Black Forrest in the south of Germany. Distillers Cut 2015 is a tangy gin with green flavours, fronting the spignel grass (Meum Athmanticum). This one is a must try! One of the best i’ve tried but I’m a sucker for green flavours in high proof spirits.

After the Ljunggren and all the gin we went across the street to Indigo where Ronnie works who I know from a few shifts together with at Laika. There we swished over to beer and last but not least we had a ”äppelkaka” which is an apple cinnamon sour topped with cream. So good 😀

Until next time…

Love/ Tina Shine

Xmas at Henrikssons’


Julafton hos familjen Henriksson i Gustavsberg. Först kallskuret till lunch, sedan julklappsspelet. Så skön att slippa köpa dyra eftertänksamma julklappar till varenda släkting för dyra pengar. Vi kör 2 paket à 100kr och spelar tärning om dem. I år vann jag hjortronsylt från Kalix, kalamata oliver och fyra emergency blankets. Score :p En av mina klappar var en pocket som jag slängde med en lussebulle med för att komma upp i en hundring. Min moster Lisa som satt långt ifrån när brorsan öppna paketet frågar, då hon inte riktigt ser vad han fått mer än boken, om lussebullen är en kudde för guldhamstrar?!?!? varpå jag bryter ihop av skratt och kippar efter andan medan jag och min kusin spinner vidare på att skriva en barnbok om guldhamstern och lussekunden… Då tar brorsan fram Jul-Trocaderon som från och med i år kommer finnas med varje jul hos Henrikssons. Sen blir det kaffe och syrran hugger in på spettekakan som mamma Eva envisas med att köpa varje år till jul för hon har namnsdag och mormor införde den traditionen när morsan va liten, fast som egentligen inte är särskilt god. Därefter hade jag cocktailskola me brosan och fick över-rösa familjen med bartenderfaktan jag samlat på mig för min cocktail-workshop som aldrig blev av. Farmor slutade lyssna när jag börja prata om hard shake och hur det skapar små bubblor av syre i drinken från friktionen som tar bort stinget i alkoholen smakmässigt osv osv.. Well, sen döpte jag drinken vi gjort till The Golden North då den innehåller hjortronsylt.. Skogens guld 😉 Utöver det hade jag i mörk rom, en liten touch sherry, lönnsirap och mandarinjuice. GOTT! I dryckesväg utöver detta fanns självklart julmust (godaste av alla juldrycker hands down)  julöl, snaps varav en var en polka-snaps som pappa gjorde förra året genom att hälla i polkagrisar i en flaska med vodka och köra den i diskmaskinen och sen in i frysen vilket han sett på Pluras jul tror jag? Från det fick jag inspiration till min polkamilkshake btw.. Åh min älskade familj vad jag saknat dem Så glad att vara hemma i jul <3

The Golden North
40ml dark rum
10ml dry sherry
20ml mandarin juice
10ml lönnsirap (maple syrup)
* 1 tea spoon cloudberry jam
* hard shake on ice
* double strain over cognac coupette

* I used ice but it’s not needed

God fortsättning alla <3

 

123456789101112 13

 

Christmas Eve at Henrikssons’ in Gustavsberg. First cold cuts for lunch and after that we play the Xmas gifts-game. It’s so nice not having to stress over buying expensive and thoughtful gifts for everyone in the family. We buy 2 gifts à 10€ and play dice over them. This year I won a cloudberry jam from Kalix (far north of Sweden), Kalamata olives and four emergency blankets (which I’ll use for keeping warm at festivals or for party decor probably) Score :p One of my gift was a paper back book and I threw in a lussebulle (saffron bun) with it to reach a tenner. My aunt Lisa who sat on a distance when my brother unwrapped the gift asked, when she couldn’t see what he got more than the book, if the saffron bun was a ”cushion for golden hamsters or something”?!?!  whereupon I burst into hysterical laughter and gasps for breath while me and my cousin spins on the idea of making it into a children’s story about the golden hamster and the lusse-cusion… Then my brother opens up the Xmas-Trocadero (trocadero is a retro soda that has nothing to do with Xmas whatsoever) but that will from now on be a Xmas-tradition in the Henriksson family. Then it’s time for coffee and my sis diggs in on the Spettekaka (a kinda cake made from sugar and egg) that my mom stubbornly insist on being every year cuz it’s her names-day on Xmas eve and her mother always got her a spettekaka this day although the cake isn’t very tasty in fact. After this I held a little cocktail session with my younger brother and laid all the facts about cocktail-making on my family which I had fresh in mind since I learnt it for the cocktail workshop that never happened. My grandma stopped listening when I went on about how a hard shake takes the edge out of the alcohol taste since you create little bubbles of oxygen in the liquid from the friction of the cold ice and so on…. Well.. Then I named the cocktail The Golden North since cloudberry goes under the name ”the gold of the forest” 😉 More that that I used dark rum, a touch of sherry, maple sirup and mandarin juice. TASTY! Beyond this we had julmust which is a Swedish Xmas soda that’s standard for everyone in Sweden at Xmas and fucking delicious! We also had Xmas-beer and snaps (schnapps/eau de vie) one of which was a polka-snaps that my dad made last year from adding polka candy (candy cane) into a bottle of vodka and running it in the dish washer before putting it in the freezer. I think he saw that on a tv-show.. From which I got inspired to do my polka-milkshake btw 😀 Oh my beloved family <3 How I’ve missed them. So happy to be home for Xmas!

Happy holidays everyone <3

A bit of Swedish Xmas at Twinpigs!

Tjohoooo alles! Jag skulle ha hållit en workshop förr veckan i hur man lätt mixar goda drinkar och till vilken jag för berett tre jul-drinkar, men den blev inställd tillslut. Dock är lyckligtvis en av ägarna till Twinpigs (där jag nu jobbar) svensk och han förslog att jag skulle göra glöggen där. Så det gjorde jag förra helgen. Jag passade även på att göra min Saffrans Old Fashion som jag pimpade med chilitrådar, ätbara blommor och guldglitter. och i lördags efter stängning hängde vi kvar några och då passade jag även på att göra min Polka Milkshake då den är supergod och jag ville inte behöva slänga den. Den gick hem 😀 Älskar mitt nya jobb och mina nya kollegor och vänner i Twinpigs-familjen är helt fantastiska. Så lycklig!

Det är supergott med Belsazar Red Vermouth i glöggen! I tell you 😉

1 2 3 4 5 6 7 8 9 1110Helloooo alles! So I was gonna host a workshop last week about how to easily mix nice cocktails and for which I’d prepared three Xmas drinks, but that in the end never happened. Although, luckily one of the owners of Twinpigs where I now work is Swedish, and he suggested I should make the Glögg there. So I did last weekend. I also took the opportunity to make my Saffron Old Fashion, which I pimped with some chili strings, edible flowers and gold glitter. And after we closed on Saturday I also took the opportunity to make my Polka Milkshake for some colleagues since it’s super tasty and I didn’t wanna waste it! It went home 😀 Love my new job and my new co-workers and friends in the Twinpigs family are fantastic. So happy!

It’s super delicious to use Belsazar Red Vermouth in a Glögg Potion, I tell you!! Add some in your Glühwein next time 😉

Organic Smoothday – Polka

Idag är det organic smoothday och denna vecka blev det en polkasmoothie med rödvinbär från Sverige (Småland), yoghurt och kokosvatten från Michelberger här i Berlin. I know det låter kanske helt knasigt men det blev supergott! den har syrlighet från de rödvinbären och lite från yoghurten, vilken även gav en najs texture tillsammans med kokosvattnet. sötman kommer från polkasockerlagen jag gjorde genom att smälta polkakarameller i vatten i en kastrull och addera vitt socker så att det blev en syrup, (obs mkt socker i denna smoothie). Et voila ! Jag toppade med lite frysta blåbär och krossade polkagrisar.

Fick tidig julklapp av Michelberger i form av ett par strumpor 😀 YAY! Älskar presenter!

DSC_0647DSC_0662DSC_0697DSC_0701DSC_0715DSC_0858Today it’s Organic Smoothday and this week I made a polka (mint) smoothie with redcurrant from Sweden (Småland), yoghurt and coconut water from Michelberger here in Berlin. I know it sounds probably like a weird mix but it worked really well! It got acidity from the redcurrant and a bit from the yoghurt, texture from the yogurt and coconut water, and sweetness from the polka syrup I made from melting the polka candy in water in a pot on the stow and adding white sugar, (there’s a lot of sugar in this smoothie). Et voila! I garnished with some blueberries and crushed polka candy.

And I got an early Xmas gift from Michelberger – a pair of socks 😀 YAY! Love presents!

Home made glögg potion

Igår gjorde jag en glögg med Bulleit Bourbon, Berliner Brandstifter Gin, Belsazar Red Vermouth och Orange Bitter från The Bitter Truth :) Jag smaksatte även brygden med apelsinzest, nejlika, kardemumma, kanel, fänkålsfrön chili och ingefära. Så mulligt!

 

DSC_0831 DSC_0839 DSC_0802DSC_0890

 

Last night I made some Swedish Glögg (glühwein) with Bulleit Bourbon, Beliner Brandstifter Gin, Belzasar Red Vermouth and Orange Bitter from The Bitter Truth :) I also flavoured the potion with orange peel, cloves, cardamom, cinnamon, fennel, chili and ginger. So yummy!

 

Lucia, glögg and smoked salmon

Hey today it’s Lucia and I’m off to a concert now but first I wanna share this with you:

GLAD LUCIA! ✨ Before the Gregorian Calander was introduced in the 1500s, last night – the 13th of December, was the longest night of the year and supernatural powers occurred, which made the people join together to stay awake, to eat and drink together in the waiting of the one who would bring The Light (*hence the Lucivaka). She would come at dawn, with a crown of candles on her head and food in her hands, in the company of a few young girls and boys of the village. They would represent Hope. From then on the nights would be a little shorter for each day until midsummer and the light bringer (later called Lucia – Lux – Light) was inevitably the hope of light in this cold and dark time of the North.

This is an old tradition that we still celebrate. Although many don’t really know why. When I lived in Bedford, England in 2009/2010, and worked in a church there (St Andrews), I arranged a Lucia celebration where we did a concert (I translated some of the songs to English) we baked and drank glögg, and I had the Lucia linnen shipped over from Sweden and so on.. I did my research and I learned all about the pagan origins of this tradition. We had a festive at the 13th in Sweden already and then came the church and though they should make it a Christian festive instead, like they took over Christmas – earlier Yule. Ah well say what you like about that, but the church has always had great composers at its side, and undeniably beautiful songs were written in the namn of Lucia for Hope and Light. This is on of my favourite melodies ever:

 

IMG_6523 IMG_6527 IMG_6551IMG_6529 IMG_6533 IMG_6538My Glögg Potion: Glögg from Ikea, Belsazar Red (Vermouth), Bulleit Bourbon, orange bitter from The Bitter Truth green cardamom, chili, black pepper corn, cinnamon. Heat but don’t boil of course, we want the alcohol to remain in the potion 😉

Salmon and Vodka Mäckish: Mix salmon, mayo, creme fraiche, herb philly cheese, herb salt, ordinary salt, pepper, chili, lemon and vodka and stir it all together  in a bowl. Put it on a heated baguett and add red onion and some more salmon. I wanted dill but couldn’t find any. But dill would have made it even better!

Tschüss!

<3

Organic Smoothday – Red

Favorit i repris. Det blev rött igen för min Organic Smoothday såhär i adventstid 😀 Jag använde rödbeta och torkad tranbärspulver som båda innehåller massor av vitaminer, antioxidanter och mineraler. Jag gjorde en reduction på granatäppelkärnor, kardemumma och kanel. Så hade jag i även ruccola, äpple, banan, apelsinjuice, citronjuice och även bourbonvaniljpulver!

 

Ingredients
Beet root
Dried cranberry powder
Cinnamon / cardamom grenadine
Rocket salad
Apple
Banana
Orange juice
Lemon juice
Bourbon vanilla powder


DSC_0253 (kopia) DSC_0263 (1) (kopia) DSC_0267 (1) (kopia)

DSC_0396 (1) (kopia)

DSC_0222 (1) (kopia) DSC_0332 (kopia)

DSC_0299 (kopia) (kopia)

I choose a re-run for this weeks Organic Smoothday. I figured red would be suitable since it’s advent! 😀 I used beetroot and dried cranberry powder (both has plenty of vitamins, antioxidants and minerals) a pomegranate, cardamon and cinnamon reduction, ruccola, apple, banana, orange and lemon juice and last but not least bourbon vanilla powder.

And btw here’s my favourite Christmas song since last year! Hahah best line is ”Ella is a little girl, trying to be good” Those days hey.. I also wanna sing jazz <3

MEGA CHRISTMAS PARTY IN KOTTI

 

God dammit, va kul det var igår!!! Vi träffades en hop människor hos Olga och Tituan för seriöst njutande av julens goda helt enkelt! Julgodis, juldrinkar, julklappar! Sån stämning 😀 Olga hade också gjort mini mäckish med hemma gjorda köttbullar och rödbetssallad! Gott! De hade fixat glühwine (typ tysk glögg) till alla också!

Vi satte upp en liten bar i vardagsrummet där jag serverade polka/vaniljmilkshakes med grenadin-grädde och en safftan/apelsin/chili-old fashion! På spisen i köket hade jag en kastrull med glögg från Ikea som jag pimpa upp med cognac, nejlika, svartpeppar, grönkardemumma, kanel och lagerblad.

Santas’ polka milkshake
30 ml white rum
20 ml vanilla liqueur (Licor 43 in this case)
10 ml home made polka candy syrup
50 ml vanilla ice-cream and milk mix
*Shake it upp and top it up with whipped cream flavoured with home made grenadine. Colour it with red food colour and sprinkle crushed polka candy as garnish on top.

Saffron Old Fashion
50 ml bourbon
20 ml brown sugar syrup flavoured with saffron, orange and chili
2 dashes of creole bitter
*Stir it and serve over ice with orange zest for garnish

 

My god, yestarday was so much fun!!! We gathered a bunch of people at Olga and Titans’ for some serious Christmas indulgence. Olga made sweets and mini Meatball and beetroot mäckish (a classic on the Swedish christmas buffé) and they had bought glühwine for everyone.

We made a little bar in the living room where I served a polka(mint) and vanilla milkshake topped with grenadine cream, and a saffron, orange and chili old fashion! In the kitchen I had a pot with glögg (Swedish glühwine) from Ikea, that I mixed with Cognac and spiced up with cloves, black pepper, green cardamon, cinnamon and bay leaves.

DSC_0573 DSC_0577 DSC_0587 DSC_0590 DSC_0597 DSC_0601 DSC_0603 DSC_0605 DSC_0610 DSC_0620 DSC_0633 DSC_0641

Flower drinks at Olga and Tituans’

Tidigare i veckan var jag hemma hos Olga och Tituan på middag. Jag tog med min shaker, chockad bitter och violkarameller jag hittade på Herr Nilsson (en svensk godisaffär i Friedrichshain) som jag kokade en sockerlag på. Olga å Tituan hade Bisonvodka, ljus rom, citron, en ros-sirap, torkade örter och blommor från Istanbul och is! Av dessa ingredienser blev det först en kall och sen en varm drink. Man kan göra så olika med samma ingredienser. Det gäller bara att va lite kreativ :)

The cold one
40 ml Bisonvodka
30 ml Lemon juice
10 ml Violet syrup
10 ml Rose syrup
1 dash of chocolate bitter
The hot one
Equal part bison vodka and light rum
Dried herbs and flowers-tea
Lemon juice, violet syrup and rose syrup and a dash of chocolate bitter
Put everything in a pot and heat up, just adjust the measurements of the ingredients according to your taste

Earlier this week I went to dinner at Olga and Tituans’. I brought my shaker, chocolate bitter and violet candy that I found at Herr Nilsson (a Swedish candy shop in Friedrichshain) that I made a syrup of. Olga and Tituan had Bison vodka, light rum, lemon and a rose syrup, dried herbs and flowers from Istanbul and ice! From these ingredients I made first a cold and then a hot drink. You can make such different drinks from the same ingredients. You just have to be a little creative :)

DSC_0423DSC_0435DSC_0444DSC_0449
DSC_0475DSC_0493DSC_0497DSC_0508DSC_0515DSC_0534