Mäckish at Das Brunch

Igår hälsade jag på Olga och Viktor när de gästade Das Brunch å langade fetgoda mäckish på Prachtwerk i Neukölln. Jag har inte varit på brunch på evigheter! Detta var den 3e i mitt liv dessutom. Ja, nä det har bara inte blivit så mkt brunch för mig i livet så de va sjukt najs! De hade tre olika mäckish att erbjuda och jag som ville ha alla tre fick det också – så fiiiiiint 😀 Jag beställde en Bloody Mary hos deras ’granne’ (den var inte så god om jag ska vara ärlig, men jag är väldigt kräsen när det kommer till bloodies, jag tycker ändå min är bäst liksom) Men glad ändå högg jag in på min 3 rätters Mäckish-brunch. Först ut var skagen (min favo), sen hade vi deras hemgravade lax, mm mmm! Och till dessert mäckish blev det en med 18 månaders lagrad prästost. Så nöjd!

Asså full pott! så smaskigt! :)

Mäckish-logo1

 

 

Yesterday I visited Olga and Viktor when they guested Das Brunch and peddled sweetass  Mäckish at Pratchwek in Neukölln. I haven’t been to a brunch in ages. This was actually the 3rd in my life. Yeah well, the brunch-thing hasn’t been a part of my in my life style really so this was surprisingly nice. Mäckish offered 3 different sandwiches and I wanted them all – which I got! So awesome! I ordered a Bloody Mary from their ’neighbour’ (which wasn’t so good to be honest, but I’m very picky with my bloodies and I think my own is the best anyway) Happy nevertheless I digged into my three course mäckish brunch. First out was skagen (my fav, and a swedish classic from the west coast), next I had their home made marinated salmon (raw) mm mmm! And for dessert dessert mäckish I had the 18 months matured swedish cheese one. So satisfied!

10 points! So delish! :)

 

DSC_0185 DSC_0186 DSC_0204 DSC_0211 DSC_0217

DSC_0234 DSC_0237 DSC_0238 DSC_0243 (1) DSC_0253 (1)

 

Runt 17 packade de ner, då fick vi left over Berlin Winter av grannarna med bloodies. Berlin Winter är tydligen bara varm äppeljuice och vodka. Det var däremot gott! Ett säsongsbetonat alternativ till glöggen! Kan tänka mig att spicea upp den med lite pomerans och typ nejlika, kardemumma, kanel också för att göra den ännu godare 😉

När vi packat ihop stack vi till en bar runt hörnet å drack en bärs tillsammans innan vi skiljdes åt. Över bärsen han vi snacka filmtips och några av de titlar som nämndes var dessa:

Victoria
20000 days on earth
What we do in the shadows
Pinapple express
Time bandits
A girl walks home alone at night
Amy
The salt of the Earth
Shortbus
Into the wild

Boom! Varsågoda 😀

______________________________________

Around 5pm they started closing down and the neighbours with the bloodies gave us some of their left over Berlin Winter – hot appeljuice and vodka. This was on the other hand very tasty. A seasonal alternativ to glue wine or glögg (swedish glue wine). I believe spicing it up with some orange, cloves, cardamon and cinnamon would make it even better 😉
Afterwards we went around the corner for some beer before we parted. At the bar our conversation was mainly movies and we shared some of our current favourites and some old goodies. A few of the titels mentioned are written above.

Boom! You’re welcome 😀
DSC_0270 (1) DSC_0278 DSC_0282 DSC_0317 (1) DSC_0322

 

 

Now I’m heading to Kater to meet my bestie Lucinda and listen to M.Rux – one of my favourite DJs who’s on in 30 min! Berlin <3

BRYK

Jag har fått tips från olika håll om en bar på Rykestraße 18 som heter BRYK där de ska ha cocktails i toppklass och i förrgår mötte jag upp Tony för att sticka dit och kolla in stället. Vi ringde på klockan, blev insläppta av en av grundarna, Frank Grosser och han tog väl hand om oss under kvällen. Vi satt i baren och beställde drink efter drink som alla var superba och hade roliga namn, sånt uppskattar jag! Det blev bland andra en ”Batman tries to iron his cape while being on heroin” (grillat päron, agave, kaffe, aperor och vermouth – kvällens favorit enligt både mig och Tony), en ”Damn it, I took the wrong pill from Morpheus” och ”A holy smoke for a halleluja”. Jag drack också en svart öl, det är en lager men gjord på rostad malt som ger den svarta färgen. BRYK har även en egen gin med 5 ingredienser: enbär, citrus och lavendel och de två övriga är hemliga. Den var riktigt smaskig alltså!

Det är en super classy bar som jag starkt rekommenderar till alla cocktail-lovers där ute som råkar vara i Berlin. Varje drink är en upplevelse i sig. Dessutom är rummet så mysigt och mörkt med väl uttänkt punktbelysning som hjälper till att skapa en härlig avslappnad atmosfär likväl som den ‘lounge-iga house musiken’ som spelades.

Psst, jag ska jobba tre pass där nu i December också. Iiiiih! Så taggad 😀 Pussssss

Kolla in deras hemsida http://www.bryk-bar.com
IMG_6426 (1) IMG_6428 IMG_6431 IMG_6432 IMG_6438
12312231_10153912728023714_2080569506_n

IMG_6444

I’ve been recommended by different people to visit BRYK bar on Rykestraße 18, where they serve cocktails in top class! Two nights ago I met my friend Tony and we went to check the place out. We rang the bell and Frank Grosser who is one of the co-founders opened the door and then took good care of us all night.  We sat at the bar and ordered drink after drink who we’re all super delicious and with very witty names (I appreciate things like that) like ”Batman tries to iron his shirt while being on heroin” (grilled pear, agave, coffee, aperol and vermouth – the nights favourite according to both me and Tony) a ”Damn it, I took the wrong pill from Morpheus” and ”A holy smoke for a halleluja”. I also had a black beer, which is a lager but made of roasted malt which gives it the black colour. BRYK even have their own gin with 5 ingredients: juniper, citrus and lavender, the 2 other ones are secret. It was really tasty I tell you!

It’s a super classy bar that I strongly recommend to all cocktail lovers out there in Berlin. Every drink is an experience in it self and. Furthermore the venu is intimate, cozy and dark with well placed spotted lights that creates a relaxed ambiance as well as the ‘lounge house music’ played.

Psst, I’m working three shifts here in December btw! Super excited 😀 xoxoxox

Check out their website http://www.bryk-bar.com

An introduction to coffee

Tanken på att få dricka kaffe är det som får mig att gå upp ur sängen på morgonen!

Vi har en väldigt stark kaffekultur i Skandinavien och svenskar är i stort sätt beroende av kaffe. Jag är det definitivt! Vanligtvis dricker jag säkert 5 koppar om dagen. Idag har jag hunnit med 3 redan. Min kärlek till kaffe växte i takt med min kunskap om denna dryck. Jag jobbade i en te-och-kaffehandel – Kanel och Kardemumma – i min hemort Gustavsberg utanför Stockholm och där lärde jag mig en hel del om både te och kaffe. Jag kommer tillägna ett separat inlägg åt te framöver men nu fokuserar vi på kaffe ett tag.

Här har vi två blandningar jag köpt från Trez Cabezas på Boxhagener Str. 74 i Friedrichshain, där de även rostas. Jag valde en blandning från Costa Rica och en från Indonesien, båda 100% arabica. Det finns två olika bönarter när det kommer till kaffe: Cofea Arabica och Cofea Ceophora (mer känd som Robusta). Inom dessa arter finns hundratals varietéer; hybrider och mutationer. Vanligtvis består en blandning av antingen 100% arabicabönor eller en arabica-grund i vilken man blandat in robustabönor för att ge kaffet en mer robust smak helt enkelt. Robusta innehåller mer koffein än arabica och koffeinet ger en kraftigare smak med mer bitterhet än arabican, så i en espressoblandning är detta ofta att föredra då man ofta vill ha kraftig smak och om man till exempel blandar espresson med varm skummad mjölk tränger den distinkta smaken igenom medan en 100% arabica blandning kan bli ’för mjuk’ i en latte eller en cappuccino. Hur kaffet är rostat spelar också in när det kommer till smak, en lägre rosttemperatur och tid ger mjukare smak än högre rostningsgrad som ger kraftig och mer ’bränd’ smak. Ni kanske har hört talas om Franskrost? Det är väldigt kraftigt rostat kaffe, på gränsen till bränt tycker jag, men väldigt populärt hemma i Sverige som filterkaffe.

Kaffet från Costa Rica jag har här har en genomgående citrus ton vilket ger en syrlighet som inte riktigt faller mig i smaken, så jag föredrar den Indonesiska blandningen som är mer fullog med karamelliga toner. I Costa Rican ville jag ha mjölk men den Indonesiska var perfekt svart.

Sist men inte minst, till alla kaffeälskare där ute: Snälla köp ekologiskt kaffe, hela bönor, och mal det själv. Kvarnen jag använder kan du hitta för säkert 500 kr, och säkert billigare på Blocket eller nåt. Men tänk på att en sån kvarn funkar för kok/filter/french press – kaffe men den maler inte tillräckligt fint för mocca eller espressobryggare, då behöver du en kvarn med riktiga malskivor och inte knivbland som min har.

Ha en underbar dag nu!


costaricagrinder

enkopp
indonesien (1)

coffeespegel

bothCoffee is what makes me get out of bed in the morning.

We have a really strong coffee culture in Scandinavia and Swedes are generally addicted to this drink. I’m a real coffee junkie anyway, I usually drink like 5 cups a day. Today I’ve already had 3 cups. My love for coffee grew with my knowledge for it. I worked in a tea/coffee shop in my hometown Gustavsberg (on the coast of Sthlm) and there I learnt a lot about these two lovely drinks.

Here we have two blends of coffee bought from Trez Cabezas at Boxhagener Str. 74 in Friedrichshain where they even roast them. I got a Costa Rican and an Indonesian blend, both 100% arabica. There are two different bean species you need to know about: Cofea Arabica and Cofea Ceophora (more know as Rubusta). Then within these species there are hundreds of varieties; hybrids and mutations. The arabica bean is usually the base in a coffee blend and sometimes robusta beans are added to it in order to give the blend a more robust taste really. Robusta beans contains more caffeine than arabica and the caffeine provides a harsher taste with usually more bitterness than the arabica, so in an espresso blend this is appreciated since you often add hot, foamed milk to it but you still want the distinct coffee flavour to endure. For filter coffee 100% arabica is often used since it’s more soft and round, more gentle in a way I guess you could say. Then you also have different roasts. basically the darker roast the ’stronger’ flavour. You might have heard of French Roast? That’s a really dark roast, on the verge of burnt I think, but very popular in Sweden for filter brewing.

The Costa Rican coffee I’ve got here has a lot of citrus tones to it and a pretty evident acidity and I preferred the Indonesian blend that has a more full-bodied karamell/fudge tone. More roundness. The Costa Rican I wanted milk in but not the Indonesian, that was perfect black!

Finally, to all you coffee lovers out there: please by organic and fair trade coffee, whole beans and grind them yourself. The grinder I use you can find for approx €50, probably even cheaper (check eBay or something) but bear in mind it is ok for filter and french press but it doesn’t grinds it thin enough for mocca or espresso coffee, then you need a grinder with real refining discs and not blades like this one.

Now, have a wonderful day!

Hemmafest !

Shit va länge sen jag va på hemmafest! Igår var vi hos Viktor, Cuno lagade maten, jag skakade lite drinkar! Jessie, Linnea å Tiba är här över helgen och det var så sjukt kul å hänga me dem å massa andra finisar! Jag tog med min kamera men upptäckte att jag lämnat minneskortet hemma så det blev några bilder men min skräpmobilkamera som e sämst, men bättre än inget.

Jag svängde ihop en liten sockerlag på ekologiskt fullrörsocker, vilket ger en lite mer sirapslik smak, som jag tog med. Fixade ljus rom, amaretto, lime, ananas, ananasjuice, ingefära, ginger ale och is på vägen dit och efter middagen fixade jag lite tropiska vaycay dränks till oss i novembermörkret. Så kul och så gott!

Vaycay
30ml white rum
20ml Amaretto
30ml lime juice
15ml full cane sugar syrup
10ml pineapple juice
* muddle the fresh ginger in the shaker
* shake on ice and strain over tumbler/highball glass
* top with ginger ale
* garnish with fresh pineapple and pineapple leaves

 

Sen vankades det kaffe å då skakade jag ihop kaffet med ljus rom, en skvätt amaretto och lite av sockerlagen. Yummy!

Inatt möts vi alla upp igen på Urban Spree där Jessie börjar spela kl 03.30! Can’t wait 😀
2015-11-20 21.59.32 2015-11-20 22.39.58 2015-11-20 22.45.35

2015-11-20 22.53.50 2015-11-20 22.57.54 2015-11-20 23.05.09 2015-11-20 23.05.36 2015-11-20 23.31.55Shit, it was like forever since I was at a house party! Last night we stayed at Viktors’, Cuno cooked for us and I made some drinks. Jessie, Linnea and Tiba are here over the weekend and it was so much fun to hang put with them and some other lovelies! I brought my camera but unfortunately I realised I left my memory card at home so I had to use my crappy mobile camera which is so bad, but better than nothing.

I stirred up and brought some syrup of organic full cane sugar, which gives a more caramel taste to it. On my way over I got some light rum, amaretto, lime, pineapple, pineapple juice, ginger, ginger ale and ice. After dinner I shook the ingredients to some really nice tropic vaycay dranks for us in this November darkness. So much fun, and so tasty!

You’ll find the recipe above the pictures :)
Then we were treated with some coffee and I made som iced coffee drinks with the rum, amaretto and a dash of the syrup. Yummy!

Tonight we’ll all catch up again at Urban Spree where Jessie will start playing at 03.30! Cant wait 😀

The Savoy, Bordeaux and Jazz

Kom nyss hem från Commun, en bar i Kottbusser Tor där jag träffade Linnea och Viktor på en bärs! Väl hemma bestämde jag mig för att komma i ordning lite och göra mysigt samtidigt som jag njöt av ett glas Chateau Tour Saint-George från Bordeaux. När jag fixat och trixat klart bläddrade jag lite i ”The Savoy Cocktail Book” som skrevs av Harry Craddock – head bartender på The Savoy i London – runt 1930, vilket var året då den första upplagan av boken publicerades. Boken i sig är så himla snygg och innehåller recept på klassikerna och grundläggande information om olika slags drinkar – smashes, fizzes, cobblers, juleps osv osv. Det var ett perfekt avslut på dagen att få viba ner med ett glas rött och boken till doften av palo santo (rökelse) och Viktors fantastiska Spotify lista: Jazz cool catzz 😉 https://open.spotify.com/user/921229/playlist/1PKxLfTutxWcBAsLMxO9Yg

Om det är något jag är bra på så är det att göra mysigt och njuta!

Imorgon blir det cocktails och middag hos Viktor med massa finisar. Stay tuned lovelies!

Sweet dreams!
DSC_0140

 

 

DSC_0159 DSC_0178I recently got home from Commun, a bar in Kottbusser Tor where I met Linnea and Viktor for a beer! As I got home I decided to organise my room a little and make it cozy and mean while I enjoyed a glass of Chateau Tour Saint-George from Bordeaux. When I felt I had enough with the organisation I sat down and flicked through ”The Savoy Cocktail Book”, written by Harry Craddock – head bartender at The Savoy in London – around 1930, which was the year the book was first published. The book it self is so fine with great graphics and it contains recipes of the classic cocktails and some basic information about different kinds of drinks like smashes, fizzes, cobblers, juleps etc etc. It was a perfect end to vibe down with the red wine and the book to the smell of palo santo (incense) and Viktors’ amazing Spotify playlist: Jazz cool catzz 😉 https://open.spotify.com/user/921229/playlist/1PKxLfTutxWcBAsLMxO9Yg

If there’s something I’m good at it’s making cozy and find pleasure!

Tomorrow we’ll have cocktails and dinner with some good friends at Viktors’ place! Stay tuned lovelies!

Sweet dreams

Cultur in Old Town Stockholm

Jag är tillbaka i Berlin efter en supermajs vecka i Stockholm! Jag hann träffa Jacob, en av mina äldsta vänner som jag känt i 12 år nu. Vi möttes igår i Gamla Stan och gick och käkade lunch på Cultur – en ’lite finare’ tapasrestaurang på Österlånggatan 34 som ägs av samma koncern som har gamla anrika Den Gyldene Freden som ligger tvärs över gatan. Jag jobbade några pass på Cultur under förra hösten tillsammans med Madeleine och Amanda. Det är en av mina favorit restauranger i stan. Maten, viben, inredningen, läget och servicen är på topp! Till ett rimligt pris både till lunch och middag! Ett perfekt ställe att träffa en gammal vän över lunch, eller för en första träff-middag, eftersom det är tapas som gäller då och att dela mat är så avslappnande och bara … mysigt! 😉

Vi åt varsin 150 grammare med gorgonzola, baconmayo, picklad silverlök med pommes aioli och jag drack ett välbalanserat aromatiskt Bourgogne till. Bästa lunchen på länge!

xoxoxo

DSC_0105DSC_0109 DSC_0106  DSC_0113

DSC_0120

DSC_0126

I’m back in Berlin after a super sweet week in Stockholm! I got to meet Jacob, one of my oldest dearest friends whom I’ve known for 12 years now. We met yesterday in Gamla Stan (Old Town) and went to grab some lunch at Cultur – a ’more fine dining’ tapas restaurant at Österlånggatan 34, which is owned by the same group who owns the venerable Den Gyldene Freden across the street. I worked a few shifts at Cultur last autumn together with Madeleine and Amanda. It’s one of my favourite restaurants in town. The food, the vibe, the venue, the location and the service is on top for sure! And it’s decent priced for both lunch and dinner. Ideal for a meeting an old friend over lunch, or for a a first date dinner, since it’s tapas at night and sharing food is very relaxing and just really … cozy! 😉

We had the burger with gorgonzola, bacon mayo, pickled white onion, and french fries with aioli. I enjoyed a glass of an aromatic, well balanced Bourgogne with the food. Best lunch for a long time!

xoxoxo

Organic Smoothday – Purple

Ok så jag byter min Organic Smoothday från tisdag till onsdag eftersom jag inser att min lathet efter helgen är för stor även på tisdagar för kontinuerliga åtaganden. Jag vill helt enkelt vara helt ledig till onsdag från och med nu 😀

Den här veckan blev det en mörk lila smoothie med cantaloupe melon, mandarin, citron, frysta blåbär, passionsfrukt, banan och mynta. Inga konstigheter – fett gott !

 

Ingredients
Cantaloupe melon
Mandarin
Lemon
Frozen blueberries
Passion fruit
Banana
Mint

DSC_0001 (kopia) (1) DSC_0005 (kopia) (1) DSC_0036 (kopia) (1) DSC_0051 (kopia) (1) DSC_0078 (kopia) (1) DSC_0099 (kopia) (1)

Aight so I’m changing my Orcanic Smoothday from Tuesday to Wednesday because I realise that my laziness after the weekend is too great on Tuesdays for continuous commitments. I simply want to be completely off duties until Wednesday from now on 😀

This week I made a purple smoothie with cantaloupe, mandarin, lemon, frozen blueberries, passion fruit, banana and mint. No complication – frekking delicious !

Making cocktails for mum and dad

Idag åkte jag hem till mamma och pappa i Gustavsberg på Värmdö utanför Stockholm. Så fint att få komma hem och käka middag och dricka en måndagsdrink tillsammans med dem.

Jag kikade i deras spritskåp och hittade en Norrländsk akvavit med anis, fänkål, kummin och sherry och en aromatisk vinbaserad, aperitif (som en söt vermouth). Jag hittade även honung smaksatt med smultron och vanilj, färsk mynta och citron! Av dessa ingredienser blev det en svingod drink!

Recept:
40 ml Norrländsk Akvavit
20 ml Aperitif (söt vermouth)
20 ml Citronjuice
ca 15 ml Honung
6 myntablad
Kub-is
Garnish: citron-zest

Torrskaka (skaka utan is) först för att få honungen att lösa upp sig lite enklare med resten av vätskan innan du skakar med is. Servera i cognacskupa.

DSC_0724 (kopia)  DSC_0737 (kopia) DSC_0739 (kopia)

DSC_0752 (kopia)DSC_0768 (kopia) DSC_0776 (kopia)

DSC_0822 (kopia)

nyDSC_0932 (kopia)tina

 

Today I went to my parents house at Värmdö on the coast outside of Stockholm. So nice to be home again for a while, having dinner and sipping a Monday cocktail with mum and dad.

I looked in their bar cabinet and found an Akvavit from Norrland (the north) with anis, fennel, cumin and sherry, and a wine based, aromatic aperitif (like a vermouth). I also found a wild strawberries and vanilla flavoured honey, fresh mint and lemon. From these ingredients I made a really tasty cocktail!

Recipe:
40 ml Akvavit from the north
20 ml Aperitif (sweet vermouth)
20 ml Lemon juice
15 ml Honey
6 mint leaves
Cube-ice
Garnish: Lemon zest

Dry shake it (without ice) first to make the honey dissolve better with the rest of the liquid before you shake it with ice. Serve in a snifter (cognac glass)

ENJOY !!

 

Organic Smoothday – Dark

This week my Organic Smoothday had to wait until today (usually it’s Tuesdays). I made a real detox drink, a perfect after ravin smoothie !

Ingredients
Black sesame seeds
Chia seeds
Pumpkin seeds
Red Russian kale
Liquorice root
Banana
Lemon
Orange
Frozen blueberries, raspberries and blackberries
Dates
Cinnamon grenadine
Ice

 

Black sesame seeds are rich in magnesium, calcium and antioxidants which helps regulate blood pressure and sleep patterns and reduce tensions and head aches.
Chia seeds are rich in antioxidants, minerals, omega 3 and fiber which improves your brain health and digestive health and a great detox for the body.
Pumpkin seeds are rich in magnesium, antioxidants, vitamins and zink, which improves the immunsystem and digestion.
Red Russian kale is rich win vitamines and iron, which improves blood circulation and increase energy and is also a great detox due to it’s high fiber content.
Liquorice root: balances PMS and prevent liver inflammatory conditions. Don’t use if you have problems with high blood pressure though.

I also used banana, lemon, orange, frozen blueberries, raspberries and blackberries, dates and my left over cinnamon grenadine.

 

black (kopia)

nyaDSC_0589

DSC_0608 färdig klar

When eating cruciferous greens raw (the Russian kale in this case) without it creating gas in your stomach, to release some more nutrients and get out the bitter taste too you have to ‘massage’ it. Basically wash the leaves, tear out the hard stem, and then in a bowl, cover with a generous amount of salt (don’t worry you can use as much as you like as you will wash the salt off later) and pour over a bit of lemon juice. Then rub and massage them for as long as you need until they become soft, squeeze as much liquid out as you can and then rinse the leaves and squeeze again. Now you can put the leaves in the blender 😉

Enjoy!

Thai Style Cocktails

Oi mates !

Last week I presented 3 thai style cocktails for a potential 500 – 700 ppl bar gig at FluxBau, Berlin. It was between me and another bartender and they finally went with my component. Although, through this contact I got another, smaller, gig which I’m really excited to do! I’ll host a basic cocktail making workshop and mix some dranks at URBANARA POP UP SHOP here in Berlin on the 16TH OF DECEMBER for about 15 ppl. So if you’re here that date, pop by! More information (like time, price and location) tba! 

And btw, if you get a ‘no’ it doesn’t mean you failed unless you want it to mean that. For me it means ”well it wasn’t for me then”, ”something else is waiting around the corner” and I look at what I’ve learnt on the way. For this example: I had a lot of fun creating the recipes, I’ve gotten to know a new friend called Pablo who’s an outstanding bartender here in Berlin and whom I got some inspiration from, I’m now an expert on thai cocktails and I have some good stuff for my blog. And finally that I should probably listen more to Tony Comas‘ advice. Well, at least to his advice in this business anyway…

Here you go:

allingredients

ingredients

belsazarinfusion

 

krysantemum

Chrysanthemum

tomkahlinns

Tom-Kah-Lins

thaistyle

Thai Style

.3st

**Note that these are the glasses I had at home at the moment of creation, I would use highball for the Chrysanthemum, and tumbler for the Tom-Kah-Lins and Thai Style. Also, I didn’t have the cherries, galanga or thai basil at this moment (for the photos) but I tried it and the recipes should have it.

The cocktails:

Chrysantemum:
Bulleit Bourbon
Belsazar red
Chrysanthemum iced tea (chrysanthemum, ceylon tea, orange blossom water, fresh lemon, my home made cinnamon grenadine)
Build with crushed ice
Garnish with krysantemum flowers and cinnamon rod
*Chrysantemum is a flower that origins from East Asia (China to be exact) but it grows in Thailand and in the northern regions there are massive cultivations that nowadays produce Chrysanthemum, but back in the days they were known to grow opium*
This cocktail is really refreshing with a komplex flavour of ice tea, cinnamon, orange blossom and of course chrysanthemum. A little sweetness, a little bitterness, a lot of deliciousness! Oh and Chrysanthemum is the flower of November, how perfect hey?
Tom Kah-Lins:
chili, galanga and lemongrass infused gin
Fresh limejuice
Fresh pinapple juice
Coconut/maraschino cream
Hard shake, strain over cube ice
Top with soda streamed coconut water
Garnish with lemongrass swirl and home made maraschino cherry
Have you ever had Tom Kah Gai? It’s Thailands renowned coconut soup and is served all over the globe. So what about a Tom Collins then? This classic gin sour cocktail is also served all over the globe and super tasty! I figured why don’t I merge these best sellers together in a fresh, somewhat spicy but at the same time smooth – Tom Kah-Lins?
Thai Style:
Vodka
Fresh lime juice
Palmsugar and cardamon syrop
Hard shake with thai basil and double strain over cube ice
Top with Grapefruit Weisse
2 dashes of grapefruit bitter
Garnish with grapefruit sezt / dried grapefruit wheel
This elegant thai basil, grapefruit drink has vodka as a base, when you add some citrus, sweetener and cardamom to it, magic happens. But we’re not done here, I topped it with something I know for sure you will recognise; Schöfferhofer Grapefruit Weisse. Well, it’s synergy for sure.
….
Big thanks to Bianca and Opal Collective for pushing my creativity and putting me in contact with Urbanara.

Well now, shine on!